KıbrısManşet

“CTP’yi eleştirmek sizin ne haddiniz ne de hakkınızdır”

Erhürman: Bir daha CTP adına oraya doğru konuşmaya kalkarsanız sizi konuşmaktan men ederim!

Meyil Avcan

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhüman ve CTP Milletvekili Doğuş Derya arasında gerginlik yaşandı.

Meclis kürsüsünde Hasipoğlu’nun CTP ile ilgili yapmış olduğu eleştiriler sonrasında salonda sesler yükseldi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, meclis kürsüsüne çıkarak, Hasipoğlu’nu sert bir dilde uyardı.

Kimsenin bugüne kadar ne HP ne de UBP hakkında bir yorumda bulunmadığı veya sloganlarını burada zikretmediğini hatırlatan Erhürman, “CTP’yi eleştirmek sizin ne haddiniz ne de hakkınızdır” dedi.

Erhüman, Meclis kürsüsünün demagoji yapılmaması gerektiği konusuna vurgu yaparak, “Burada hak ve saygı çerçevesinde konuşulur. Ben sizin aleyhinizde konuşmazken siz bunu niye yapıyorsunuz?” diyerek Hasipoğlu’na sert çıktı.

Erhürman: “Statünüzü bilin ve komitenin emeğine saygılı olun ve hükümetteki arkadaşlarınıza da saygılı olmasını söyleyin.”

Erhürman’ın Meclis’te yapmış olduğu konuşması şöyle:

“Statünüzü bilin ve komitenin emeğine saygılı olun ve hükümetteki arkadaşlarınıza da saygılı olmasını söyleyin. Demagoji yapılmasının yeri değil. Herkes her şeyin farkında. Biz kimsenin aklını aşağılamadık ama kimsenin aklını bizim üzerimizde yukarıda gösterilmesine kesinlikle karşıyız. İsterseniz parti tartışması olsun elbette çok şey söyleriz. Bu kadar zaman saygı sınırı çerçevesinde konuşurken, kendi arkadaşlarınızın komiteye saygı göstermesini sağlayamazken, çıkıp CTP’yle ilgili konuşamazsınız. Siz hangi sloganları kullanırdınız bunu unuttuk sanmayın. Niye bunları söylemiyoruz? Burası başka bir yerdir. Burada hak ve saygı çerçevesinde konuşulur. Ben sizin aleyhinizde konuşmazken siz bunu niye yapıyorsunuz? Memleket kriz içinde hükümet piyasada yok. Yasa gücünde kararnamelerin birini bile söylemiyorsunuz ama çıkıp siyaset yapmayı biliyorsunuz. Bir daha CTP adına oraya doğru konuşmaya kalkarsanız sizi konuşmaktan men ederim! Bu kürsüyü ne için kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Bugünle ilgili olarak da Nazım Çavuşoğlu’nun ne demek istediğini ben çok iyi anladım umarım herkes de bunu anlamıştır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu