ManşetSiyasetTürkiye

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Rusya hakkında attığı tweet üzerine açıklamalarda bulundu

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters’a konuştu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters’a konuştu.

“Elinizi Türk’ün devletinden çekin”
Rusya’nın Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla beklenmeyen bir çıkış yapan Kılıçdaroğlu, deep fake içeriklerin arkasında Rusya’nın olduğuna dair ellerinde somut deliller olduğunu söyledi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla Ruslar’a “kaset, montaj, deep fake” uyarısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu hem Türkçe hem de Rusça yazdığı mesajında, “Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız” demişti.

“Elimde somut deliller var”
Konu hakkında Kılıçdaroğlu, “Elimde somut deliller olmasaydı bu tweeti atmazdım” dedi. Bu tweeti atmadan önce Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ile temas kurmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Başka bir ülkenin Türkiye’nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Bu yüzden bunu tüm dünya bilsin istedim. Tweet atarak bu çağrıyı alenen yaptım” diye konuştu.

“Bu iddiaları iletenler yalancıdır”
Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından önce Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov açıklama yapmış ve bu iddiaları “şiddetle” reddetmişti: “Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz ve şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu iddiaları muhalefet adayına ileten kişiler yalancıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu