KıbrısManşet

“Cumhurbaşkanı adayları bin dereden su getiriyorlar”

Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar’a işaret ederek, “Devletin en büyük iki makamını işgal eden iki siyasetçinin halkın karşısına çıkmamak için bin bir dereden su getiriyor” dedi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak Cumhurbaşkanı adaylarının toplu bir şekilde canlı yayınlara katılmasıyla ilgili gündemde olan tartışmaları ‘gülümseyerek’ izlediğini dile getirdi.

Denktaş, Başbakan Ersin Tatar’ın bu tür programlara katılmama kararı nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınan televizyon programlarının var olduğunu ayrıca bir başka Cumhurbaşkanı adayı olan Mustafa Akıncı’nın ise Başbakan Ersin Tatar‘a yönelik olarak, “O çıkmazsa bende çıkmam” yaklaşımı içinde olduğunu da aktardı.

“İki siyasetçinin halkın karşısına çıkmamak için bin bir dereden su getiriyor olması da ayrıca düşündürücü bir durum olduğunu” ifade eden Denktaş, 11 Ekim’de gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimine dikkat çekti.

Denktaş, açıklamasında şu ifadeleri de kullandı:

“Son günlerde başlayan adayların toplu bir şekilde canlı yayınlara katılması ile ilgili tartışmaları gülümseyerek izliyorum.
Ersin Tatar’ın bu tür programlara katılmama kararı nedeniyle, iptal edilmek zorunda kalınan televizyon programları olduğunu da görüyorum.
Bir başka Cumhurbaşkanı adayı olan Mustafa Akıncı’nın ise ‘O çıkmazsa bende çıkmam’ yaklaşımı içinde olduğu da gelen bilgiler arasında.
Bilinmelidir ki Televizyon programlarına, rakipleri karşısında, çıkmayı reddeden Tatar, şimdiye kadar söylediklerinin danışmanlar tarafından hazırlandığı ve sorumlu olacağı konular hakkında bilgisinin son derece yetersiz olduğunun halk tarafından bilinmesini istememesi bu tavrının nedenidir.
Diğer taraftan halka söyleyebilecek herhangi bir şeyi kalmayan Sayın Akıncı’nın da rakipleri ile birlikte halkın karşısına, Tatar katılmıyor, gerekçesini göstererek, çıkmaması da aynı derecede halka haksızlıktır.
Devletin en büyük iki makamını işgal eden iki siyasetçinin halkın karşısına çıkmamak için bin bir dereden su getiriyor olması da ayrıca düşündürücüdür.
Halkın 11 Ekim günü önümüzdeki 5 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı görevine getireceği kişiyi seçmek için mukayese yapma hakkını farklı farklı nedenlerle ellerinden alınmasını kabul etmem mümkün değildir.
Bu nedenle halka söyleyebilecek bir şeyi olan tüm adaylarla herhangi bir platformda birlikte halka seslenmeye ve halk önünde fikir tartışmaya hazır olduğumun bilinmesini isterim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu