KıbrısManşet

Leyla ile Mecnun gibiler

YDP Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı ve eşi Nurgün Taşçı Arıklı… “Aşk evliliği yaptık” diyorlar… Tek dertleri siyasetin kendilerini birbirlerine hasret bırakması…

35 yaşında ikiz oğulları, 30 yaşında bir kızları ve biri on aylık biri yedi yaşında iki torunları var… Tanışmaları bir kavgayla olmuş… Sonrası evlilik…

Nurgün Hanım: İkizlerin sünnet düğünü olacağında Erhan Bey’e davetiye gönderdim “Sen de gel” diye… Bu gerçek, şaka değil! 36 yıllık evliyiz ama hala kocama hasretim…

Erhan Arıklı, 1962 yılında Kars’ın Ardahan ilçesinde dünyaya geldi…8 kardeşten biri… “Annemden sabrı, babamdan cesareti, metaneti ve inadı aldım diyor… Aklında hiç siyaset yokmuş…  Hayalinde akademisyenlik varmış ama günün sonunda siyaset kazanmış…

Nurgün Taşçı Arıklı, Karabük’te doğmuş, büyümüş… Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu bir öğretmen. Erhan Bey ve kendini bir zamanların “gençlik liderleri” olarak tanımlıyor.  Tek derdi eşinden ayrı geçirdiği zamanlar… Eşinin en sıkı eleştirmeni olduğunu söylüyor ve ona çok inanıyor.

Nurgün Hanım… Erhan Bey’in 36 yıllık eşi. Erhan Bey ve evlilikleri için, “Bizimki bir görüşte aşk… Onun bakışlarına âşık oldum, hala da öyle güzel bakıyor. O, çok sabırlı, merhametli, yumuşak kalpli bir adam. Lanse edilenle gerçek Erhan Arıklı arasında çok fark var… Kendisi tavuk bile kesemez” ifadelerini kullanıyor…

Erhan Arıklı: Eşi için “Çok güzeldi, güzelliğine vuruldum, hala o benim güzelim” diyor ve ekliyor: “Çocuklar nasıl büyüdü hiç anlamadım.  Evlilik çağına nasıl geldiklerini kaçırdım. Ailemle ilgili çok şey atladım… Onun boşluğunu yaşıyorum.”

GIYNIK ÖZEL – GİZEM ÖZGEÇ’İN RÖPORTAJI

YDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı, evinin kapılarını GIYNIK ekibine açtı. Erhan Arıklı, eşi Nurgün hanım, çocukları ve torunlarıyla birlikte sıcak yuvasında ekibimizi misafir etti. Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı mutfağa da girerek hünerlerini de sergiledi. Arıklı ailesinin siyasi kimliğini evin dışında bırakarak, aile yaşantılarına, özel hayatlarına, zevklerine ilişkin samimi bir sohbet gerçekleştirdik. “Biz burada doğmamış olsak da, çocuklarımızı burada dünyaya getirdik, burada kazandık ve kazandığımızı yine buraya yatırdık. Çocuklarımız burada büyüdü, evlendi ve yuva kurdu. Yani bir yeri sevmek için ille orada doğmuş olmaya gerek yok” diyen Arıklı çifti, “Burada doğmasak da buralı olduk” diyerek Kıbrıs’ta yaşam sürmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ERHAN ARIKLI: ZORLU ŞARTLARDA BÜYÜDÜK

Kars’ın Ardahan ilçesinde dünyaya gelen Yeniden Doğuş Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı, yaşadığı bölgede uzun süre su ve elektrik olmadığını ifade etti. Aylarca yolların karlar tarafından kapandığını, ulaşımın olmadığını dile getiren Arıklı, “Çok zorlu şartlar altında büyüdük. Ortaokul ve lise eğitimi için Ardahan Merkezi’ne gitmek zorunda kalıyorduk” dedi.

8 ÇOCUKLU BİR AİLENİN FERDİ

8 çocuklu bir ailenin ferdi olan Erhan Arıklı, 1 kardeşinin hayatını kaybettiğini, kendisiyle beraber 4 kardeşin Kıbrıs’ta 3 kardeşin ise Türkiye’de yaşam sürdüğünü ifade etti. Hem annesi hem de babasının özelliklerini taşıdığını belirten Arıklı, “Sabrımı annemden, cesareti mi, kararlılığımı ve inadımı da babamdan aldım” dedi. Akrep burcu olduğunu söyleyen Arıklı, “Çevremde beni tanıyanlar burcumun özelliklerini taşıdığımı söylüyorlar” şeklinde konuştu.

“ABİM 1974 GAZİSİ”

Abisinin 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’na katıldığını ve Kıbrıs Gazisi olduğunu ifade eden Arıklı, abisinin Kıbrıs’a yerleşmesinin ardından ailece Kıbrıs’a göç ettiklerini ifade etti. Ortaokul ve lise eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yüksek Lisans Eğitimi’ni tamamladığını kaydetti.

“HEP AKADEMİSYEN OLMAYI İSTEDİM”

“Aklımda hiçbir zaman siyaset yoktu. Hep akademisyen olmayı istedim ve bu konuda da oldukça çaba sarf ettim. Günün sonunda siyaset mi yoksa akademisyenlik mi ikileminde kaldım ve çevremin de baskısıyla siyasete yöneldim” diyen Arıklı, akademik çalışmalarını yarım bıraktığını ifade ederek bunun içinde bir ukde olduğunu da sözlerine ekledi.

NURGÜN ARIKLI: BİR KAVGA VESİLESİYLE TANIŞTIK

Karabük’te memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nurgün Taşçı Arıklı, eşi Erhan bey gibi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Eşi Erhan Arıklı’dan 1 yaş büyük olduğunu dile getiren Nurgün Hanım, “Bizimkisi bir aşk evliliği. İlk tanıştığımız günden beri birbirimizi seviyoruz. Bakışlarına vuruldum ve halen o bakışları hiç değişmedi” derken, tanışmalarının bir kavga vesilesiyle olduğunu da açıkladı. “Erhan beyin Azeri Türkü oluşu ve Kıbrıs’ta yaşıyor oluşu beni çok cezbetti” diyen Nurgün Hanım, “İkimizde okulda gençlik lideriydik. Bu bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. İkimiz de aynı dünya görüşüne sahip olduğumuz için bir araya geldik. 5 yıllık bir flört dönemi yaşadık ve okulumuz biter bitmez evlendik” dedi.

ÇOCUKLARININ SÜNNETİNE EŞİNİ DE DAVET ETTİ

“Eşim çok güzel bir kızdı halen de çok güzel” diyen Erhan bey, “Ben zor bir insanım ve beni bunca yıldır eşim çok iyi çekti” diyerek esprili bir yanıt verdi. Arıklı çiftinin 35 yaşında ikiz oğulları, 30 yaşında bir kızları ve ayrıca biri 11 aylık diğeri 7 yaşında 2 torunları var. Yıllarca yurtdışında görev yapan Erhan Arıklı, “Çocuklarımın nasıl büyüdüğünü göremedim” dedi. “Bir baktım çocuklarım evlilik çağına gelmişler ama ben o çağa nasıl geldiklerini kaçırdım” diyen Arıklı, “Eşim sağ olsun evlatlarımıza yokluğumu hissettirmedi” dedi. Erhan Bey, çocuklarına ayıramadığı zamanın acısını şimdi torunlarına ayırarak çıkarıyor. Eski anılarını yâd eden Arıklı çifti, geçmişe dair bir anılarını da GIYNIK ile paylaştı.
Oğullarının sünnet düğünü için tek başına çabaladığını ve tüm hazırlıkları tek başına yaptığını dile getiren Nurgün Arıklı, “Erhan Bey’e bir davetiye gönderdim ve çocuklarımızın sünnet düğününe davet ettim” diyerek o günleri gülerek anımsadı.

EŞİNİN FİKİRLERİNE HER ZAMAN ÖNEM VERİYOR

Eşinin evde olduğu zamanlarda çok keyifli ve esprili bir insan olduğunu belirten Nurgün Arıklı, “Erhan bey evde zaman geçirmeyi çok sever. Torunlarıyla, çocuklarıyla çocuk da olur genç de” dedi.
“Benim en iyi eleştirmenim eşimdir” diyen Erhan Arıklı, siyasi konularda da eşinin fikirlerine her zaman önem verdiğinin altını çizdi. Erhan Arıklı, en sevdiği yemeklerin fırın makarnası ve küp kebabı olduğunu söylese de kendinin menemeni çok güzel yaptığını itiraf etti.

ATTIĞI HER ADIMDA EŞİNE DESTEK

Eşinin attığı her adımda yanında olduğunu ifade eden Nurgün Arıklı, “Erhan Beye her zaman inanıyorum. Bazen yaptığı bazı davranışlara anlam veremesem de daha sonra sabırla beklediğim zaman sonucunu gördüğüm de anlıyorum. Bir adım attıysa her zaman güzel bir sonucu vardır” dedi.

NURGÜN ARIKLI: HALA EŞİME HASRETİM

“36 yıldır evliyiz ama ben hala daha eşime hasretim. 35 yılda ilk kez geçtiğimiz yıl baş başa tatil yapma imkânı bulduk. Kolay bir yaşantımız yok bunu biliyorum ama inandığınız bir yoldaysanız bunlarla başa çıkıyorsunuz” şeklinde konuştu.

ERHAN ARIKLI: KEŞKE O YAZILARI HİÇ YAZMAMIŞ OLSAYDIM

Kendisiyle ilgili bir özeleştiri de yapan Erhan Arıklı, “Yeniden Doğuş Partisi bir kitle partisidir. Ben aşırılıkları mı bir kenara bırakmak zorundaydım. YDP’nin kitle partisi olmasının başka bir yolu yoktu. Yoksa marjinal bir parti olarak bir köşede kalırdık. 90 yıllarda çok aşırı hatta uç sayılabilecek bir konumdaydım. 2000’li yıllardan itibaren kendimi törpüleyip o aşırılıklardan arındım. Bazı kişileri beni hala o polemiklerin içerisine çekmek istiyorlar ama benim için o konular dünde kaldı” diyerek, 90’lı yıllarda yazdığı yazıları okuduğu zaman bazen güldüğünü bazen de kendisine kızdığını itiraf etti. “Kalemimden adeta kan damlıyordu” diyen Arıklı, “O yazıları yazmakla kime ne faydam oldu ya da ne elde ettim” diyerek özellikle en çok tepki çeken yazısının aslında hiç yazılmamış olması gerektiğinin de altını çizerek kendisine kızdığını sözlerine ekledi.

NURGÜN ARIKLI: GERÇEK ERHAN’I TANIMIYORLAR

Eşinin oldukça merhametli bir insan olduğunu, kan dahi göremediğini ve hatta tavuk bile kesebilecek bir insan olmadığını dile getiren Nurgün Arıklı, “Lanse edilen Erhan Arıklı ile gerçek Erhan Arıklı arasında dünya kadar fark var. Çocuklarına tek bir fiske bile vurmuş değildir, bana karşı her zaman saygılıdır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu