KıbrısManşet

“Hangi parayla karantina merkezlerini ödeyeceksiniz?”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler, ülkede bir kaos olduğuna dikkat çekerek, hem ekonomik yönden hem de sağlık yönünden belirsizlikler yaşandığını ve bunun üstesinden gelebilmek için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“ÖĞRENCİLERE AYRILAN MİKTARLA ESNAFA YARDIM YAPILMALI”

Ülkeye gelmesi beklenen yükseköğretimde eğitim alan öğrenciler için karantina ücretlerinin devlet tarafından karşılanacak olmasını eleştiren Çeler, bu öğrencilerin karantina ücretlerine ayrılan 50 milyon TL’nin esnafa verilerek, destek çıkılmasının daha avantajlı olacağını dile getirdi.

Çeler, “Getirirken hangi sisteme göre getiriyorsunuz? Hangi parayla karantina merkezlerini ödeyeceksiniz?” diye sorarak, hükümeti eleştirdi.

“EV KARANTİNASI SİSTEMİ BAŞARILI OLUR”

Ev karantinası sisteminde küçük bir ülke olunması nedeniyle başarılı olunabileceğine dikkat çeken TDP’li vekil Çeler, denetimlerle birlikte bu sistemin desteklenmesi gerektiğini aktardı.

“AĞIR CEZALAR VERİLMELİ”

Zeki Çeler, kurallara uymayanlara ceza kesilmesinin gerektiğini ve vatandaşların üzerinde devlet olarak otoritenin hissettirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çeler, “Otorite eksikliği devam ettiği sürece biz bu pandeminin önüne geçemeyeceğiz, aşılansak bile geçemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu