KıbrısManşetSiyasetToplum

Cumhurbaşkanı Tatar, gündemden düşmeyen nüfus konusunu aydınlığa kavuşturdu

Londra ziyaret sırasında MYK Haber’e özel bir röportaj veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, merak edilen nufüs konusunu aydınlığa kavuşturdu.

Geçtiğimiz hafta KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak için İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, MYKibris.com Londra Temsilcisi Mihrişah Safa’nın sorularını yanıtladı.

2019 yılından bu yana 5’inci kez Londra’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı, adanın merak edilen nüfus hakkında da açıklamalarda bulundu.

“KUZEY KIBRIS’IN RESMİ NÜFUSU 410 BİN”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugüne kadar resmi ağızlardan açıklanmayan ve merak edilen nüfus konusu ile ilgili de net konuştu.

“Baktığımızda, 1974’te sonra Kuzey’e gelip yerleşen kardeşlerimiz vardır. 20-25 sene yaşadıktan sonra çoluk çocuk, torun sahibi oldular. Kendilerine vatandaşlık vermek durumundaydınız, verdik, vermeye devam ediyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı, Başbakan Ünal Üstel’in açıklamaktan kaçındığı KKTC resmi nüfusunun 410 bin olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’ın 1878 öncesi nüfusunun 100 binin altında olmasına rağmen, 1969 yılında 400 bin, günümüzde ise 850-900 bin olduğuna da işaret etti.

Güney’in nüfusunun da son yıllarda çok arttığına ve bunların Yunanistan, Ege Adaları ve hatta Karadeniz’den getirildiğini kaydeden Tatar, “Güney’in nüfusu orada mı çoğaldı? Şüphelerim var.” dedi.

Özel Haber: Mihrişah Safa, MYKibris.com Londra Temsilcisi

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu