KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kapıları GIYNIK ekibinin yüzüne kapatıldı!

Basın Emekçileri Sendikası, Başkanı Ali Kişmir, "Sayın Ersin Tatar ve değerli eşi Sibel Tatar’a, Cumhurbaşkanlığı makamında olmanın kendilerine özgürlükleri kısıtlama hakkı vermediğini hatırlatmak isteriz" diyerek, GIYNIK ekibine yönelik tavrın kabul edilemez olduğunu vurguladı

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın hükümet kurma görevini iade etmek için Cumhurbaşkanlığına’na gerçekleştirdiği ziyareti, tüm basın mensupları gibi takip etmek isteyen GIYNIK Gazetesi ekibi Cumhurbaşkanlığı sarayına alınmadı. GIYNIK ekibinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girişi engellenirken, GIYNIK Gazetesi haber müdürü de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kapısında görevli polisler tarafından binadan uzaklaştırıldı.

GIYNIK Gazetesi ekibinin haber alma özgürlüğü ve görev yapması engellenmesi, Basın Emekçileri Sendikası tarafından tepki gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan Basın Emekçileri Sendikası, Başkanı Ali Kişmir, “Sayın Ersin Tatar ve değerli eşi Sibel Tatar’a, Cumhurbaşkanlığı makamında olmanın kendilerine özgürlükleri kısıtlama hakkı vermediğini hatırlatmak isteriz” diyerek, GIYNIK ekibine yönelik tavrın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Basın Emekçileri Sendikası, Başkanı Ali Kişmir’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Sayın Ersin Tatar ve değerli eşi Sibel Tatar’a, Cumhurbaşkanlığı makamında olmanın kendilerine özgürlükleri kısıtlama hakkı vermediğini hatırlatmak isteriz.

Bu akşam CTP Başkanı Tufan Erhürman’ın hükümeti kurma görevini iade etmek için Cumhurbaşkanlığına gittiği sırada haber alma özgürlüğünü kullanmak isteyen “Gıynık Haber Sitesi”nin sırf Sibel Tatar’ı eleştirdiği için bu hakkının Cumhurbaşkanlığında görevli polis tarafından engellenmesi, yetmezmiş gibi ilgili basın organının haber müdürünün haddini aşan bir tepkiyle Cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılması kabul edilemezdir.

Tatar çiftini yakın coğrafyamızdaki kötü örneklere özenmekten derhal vazgeçmelerini ve bir daha böyle bir rezaletin yaşanmaması için demokrasiyi içselleştirmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde tepkimiz çok ağır olacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu