Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi açılış için gün sayıyor

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ
Türkiye tarafından yapımına üç yıl önce başlanan ve mayısta açılması planlanan KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi inşaatında son aşamaya gelindi.
Başkent Lefkoşa’daki Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık ve Millet Bahçesi’nin yer aldığı kompleksteki son rötuşlar AA ekibi tarafından dronla görüntülendi.
Yapımına 2022 yılında başlanan ve KKTC’nin sembol yapıları arasında gösterilen Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 639 bin 475 metrekarelik alana inşa edildi. Kompleks içinde yer alan Millet Bahçesi’nde oturma alanları, futbol sahası, cami, tenis kortu ve kaykay pisti bulunuyor.
Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile benzer mimariye sahip olan KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.
Mayısın ilk haftasında açılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ne kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı ile Cumhuriyet Meclisi’nin taşınması öngörülüyor.
Cumhurbaşkanlığı’nın yeni yerine taşınmasının ardından halen kullanılan tarihi binanın müze olarak hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.
Türkiye tarafından KKTC’ye yapılan Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ile tüm devlet kurumlarının çalışma alanları genişlerken, Lefkoşa’da dağınık halde faaliyet gösteren kurumların da bir araya toplanması hedefleniyor.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu