KıbrısManşet

“Risklerle iligli rapor hazırlandı, komite yanıt vermedi”

KTÖS, özel eğitim okullarındaki grevini sürdürme kararı aldı. Yapılan açıklamada, "Risklerle iligli rapor hazırlandı, Komite yanıt vermedi" ifadeleri aktarıldı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yazılı bir açıklama yaparak, açık olan özel gereksinimli bireylerin eğitim sürecinde birebir temas ve ilginin şart olduğunu ve son bir haftada yaptıkları gözlemler sonucunda maske takma, hijyen kuralları, sosyal mesafe ve taşımacılıkla ilgili riskler gozlemlediklerini duyurdu.

Açıklamada, KTÖS tarafından gözlemlenen risklerle ilgili 32 maddelik rapor hazırlandığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne iletildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu rapora ilişkin Üst Komite’den herhangi bir yanıt alamadıklarını ifade eden KTÖS yetkilileri, ‘Eğitim ile ilgili kararların ‘Eğitim Bilim Danışma Kurulu’nun oluşturularak Üst Komite ile birlikte karar üretmesinin yasal zorunluluk olduğunu anımsattı.

Açıklama şöyle devam etti:

“Eğitim Bilim Danışma Kurulu oluşturulmayarak, rastgele kararlar üretilmesinin faturasının öğrencilere olumsuz yansımasının sorumluluğunu kim alacak? Sağlık Bakanı mı? Eğitim Bakanı mı? Üst kurul mu?”

Özel eğitim okullarında çocuğu olan velileri okula gondermemeye davet eden KTÖS, “tüm özel eğitim okullarında öğretmenlerimizin çocuklarımızı korumak için 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren sabah 08:30-11:00 saatleri arasında uyarı grevinde olacaklarını” duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu