KıbrısManşet

Cumhurbaşkanlığı’nda tenis konuşuldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hasan Gazioğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Tenis Federasyonu yetkililerini kabul ederek görüştü.

 

Hiçbir beklentiye girmeden fedakârlıkla çalışmanın önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, bu bağlamda spor federasyonu yöneticileri ve ailelerini tebrik ederek “Tenis, netice itibarı ile eğitim, kültür ve var olmanın bir parçasıdır. Bu güzel sporun yapılması sizlerin girişimleri bizim için fevkalade önemlidir” dedi.

Kabulde yer alan ve uluslararası alanda başarılar kazanan Bekir Devran Esendağlı ve Tansel Şık’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, genç sporcuların başarılarının devamını diledi.

 

“KKTC’de tenis önemsenen bir spor”

Tenisin erken yaşlarda başlayan bir spor olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar bu noktada ailelerin çocuklarına yapmış oldukları maddi manevi katkının önemine işaret etti.

KKTC’de tenisin önemsenen bir spor olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, her yıl yeni yeteneklerin ortaya çıkmasının gurur verici olduğunu ifade ederek tenis sporcularının elde ettiği başarıların KKTC’nin başarısı olduğunu vurgulayarak tüm sporcuları can-ı gönülden tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, tenis sporunda ileride daha büyük başarılara imza atılacağına inanç belirtti.

 

Gazioğlu spora ve sporculara destek olunmalı

TENİS Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu konuyla ilgili açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Cumhurbaşkanımızın davetiyle, kendisine ziyarette bulunduk. Yurt dışına açılım ile ilgili Sertaç Bozatlı’nın başkanlık yaptığı Cumhurbaşkanlığı Spor Üst Komitesi’nin çalışmalarını memnuniyetle öğrendik,  kendi çalışmalarımızı paylaştık. Ülke sporuna ve elit seviyede olan sporcularımıza destek olunması, sahip çıkılması gerektiğini paylaştık. Özellikle bireysel, marka değeri yüksek branşlarda yakalanacak büyük başarıların Kıbrıs konusunda, müzakerelerden daha hızlı ülkemize kazanımlar elde edeceğini Cumhurbaşkanımıza aktardık.  Bu noktada “Naim ” filmi biz Kıbrıslı Türklere örnek olması gereken bir hikayedir. Sporumuza, gençlerimize,  yanımızda sadece 2 tanesi bulunan pırıl pırıl yetenekli çocuklarımızı sahipsiz bırakmayalım. Devlet olduğumuzu onlara hissettirelim.  Cumhurbaşkanımızın yıllar önce Mare Monte kortlarında tenis oynadığını önceden öğrendik,  kendisini tekrardan tenis kortlarında görmek adına bir tenis raketi hediye ettik. Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ve Spor Üst Komitesi Başkanı Sertaç Bozatlı’ya misafirperverliginden dolayı, Tenis Federasyonu adına  çok teşekkür ederim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu