KıbrısManşetSiyaset

Cumhurbaşkanlığı’ndan beklenen haber geldi!

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün saat 12.00'de, UBP Başkan Vekili Ersan Saner'i kabul edecek

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün saat 12.00’de, UBP Başkan Vekili Ersan Saner’i kabul edecek.

Saner, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin kabinesini sunmak üzere saat 12.00’de sarayda olacak.

Sabah saatlerinde ilk olarak kabineyi saat 10.00’da, daha sonra 11.00’de Cumhurbaşkanı’na sunacağı öğrenilen Saner’in parti içi yaşanan gerginlikler nedeniyle kabineyi sunmakta ciddi sıkıntılar yaşadığı ve Saray’a yapacağı ziyareti 2 kez ertelediği de gelen bilgiler arasında.

Sunulacak olan kabineyi son ana kadar sır gibi saklayan Saner’in parti içi dengeleri korumak ve küskünler yaratmamak adına büyük uğraş verdiği, ayrıca dün akşam sabaha kadar Saner’in telefonlarının susmadığı öğrenildi.

Üç partinin uzlaşısıyla kurulan yeni hükümetin protokolünün dün öğleden sonra imzalanmasının ardından süreç kabinede yer alacak isimlerin belirlenmesiyle devam etmişti.

Dün açıklanan hükümet protokolüne göre, UBP Başbakanlık ve 7 bakanlık, DP 2 bakanlık, YDP ise bir bakanlık aldı.

Protokolde, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın UBP’de, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın DP’de ve Başbakan Yardımcılığı-Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın da YDP’de olacağı açıklanmıştı

Diğer Haberler

Başa dön tuşu