Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Meclis Başkanı Töre, temaslarda bulunmak ve konferans vermek üzere Ankara’ya gitti

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, temaslarda bulunmak ve konferans vermek üzere Ankara ve Kırşehir illerini kapsayan bir program dahilinde Türkiye’ye gitti.

Başkan Töre, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya geldi.

Meclisten verilen bilgiye göre, Töre ve Bak burada basına açıklamalarda bulundular.

Töre, bugün Ankara Üniversitesi ve yarın da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde konferanslar vereceğini dile getirerek Türk dünyasının başkenti olarak gördüğü Ankara’da bulunmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyledi.

Milli meselelerde görüş ve düşüncelerini konferanslar vasıtasıyla dile getirdiklerini ifade eden Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünün kendilerine rehber olduğunu kaydetti.

Erdoğan’ın iki yıl üst üste BM Genel Kurulunda Kıbrıslı Türkler için yapmış olduğu çağrıların kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Töre, Anavatan’ın Kıbrıs Türkü için yapmış olduğu projelerin ambargoların hafifletilmesine vesile olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da konuşmasında Başkan Töre’yi Ankara’da ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde KKTC’ye yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kıbrıs’ın kendileri için milli dava olduğuna işaret eden Bak, bu noktada gençlerin bilinçlenmesi adına üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme arzusunda olduklarını belirtti.

Kısa bir süre önce KKTC’de bulunduğunu anımsatan Bak, seçimler sonrası yeniden KKTC’ye geleceğini ifade etti.

Bülent Arınç ile görüşme

Başkan Töre, yine Ankara Esenboğa Havalimanı’nda eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve eski Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldi.

Töre, Arınç’a Türkiye’de yapacağı temaslar hakkında bilgiler verirken, Kıbrıs sorunu konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu