KıbrısManşetToplum

Daha şık, daha güvenli

Dikmen Belediyesi kendi sınırları içerisindeki reklam panolarında düzenlemeye gidiyor

Dikmen Belediyesi kendi sınırları içerisindeki reklam panolarında düzenlemeye gidiyor.

KAZA RİSKİ TAŞIYOR
Dikmen Belediyesi, Lefkoşa-Girne Anayolu üzerinde gelişi güzel yerleştirilen reklam tabelaları konusunda harekete geçiyor. Bölgede bulunan reklam tabelaları çevre estetiğini bozarken sürüş güvenliğini de tehdit ediyor. Sürücülerin dikkatini dağıtabilecek şekilde yol kenarına yerleştirilen reklam tabelaları, sürücülerin dikkatini dağıtırken kazalara da davetiye çıkarıyor.

ESTETİKTEN UZAK BİR GÖRÜNTÜ
Sütunlar veya demir ayaklar üzerine monte edilen büyük tabelalar, yola çok yakın mesafede olmasından dolayı oldukça riskli. Standartların üzerinde büyük ve göz alıcı bazı reklam panolarının ise boş olması, birer demir yığını olarak veya beyaz bir duvar gibi boş, atıl vaziyette kalması şehrin silueti açısından estetik bir görünüm sağlamıyor.

DÜZENLEMEYE GİDİLİYOR
Tüm bu sorunlar çerçevesinde, reklamların boyutu, ebadı ve mesafesi konusunda düzenlemeye gidileceğini açıklayan Dikmen Belediyesi, yapılan düzenleme ile hem daha estetik bir görünüm olacağını hem de tüm tabelalarda standart ölçü olması gerektiğini açıkladı. Çalışmaların en kısa sürede başlayacağını duyuran belediye yönetimi, şık bir görünüm de amaçlıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu