KadınKıbrısManşetToplum

DAÜ rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Hocanın, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yasayla kurulmuş bir devlet üniversitesi olarak; kaliteli eğitim verme, bilimsel araştırma imkanı sunma ve topluma hizmet etme noktasında öncü bir rol üstlenmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin örnek teşkil ettiği en önemli konulardan birisi de toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesidir. Üniversitemiz bünyesindeki kadın ve erkek çalışanların sayısı dengelidir ve kadın yöneticilerimiz de kurumumuzda başarıyla görev yapmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitimin ve bilimin öneminin farkında olarak bünyesinde, bir araştırma merkezi olan DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi’ni ve İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nı da barındırmakta ve toplumumuza bu alanda ışık tutmaktadır. Ayrıca üniversitemiz sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli iş birliği projelerine de imza atarak, ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın artırılmasına destek vermektedir.

Bu vesileyle, Doğu Akdeniz Üniversitesi Ailesi’nin değerli emekçi kadınları başta olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, toplumumuzda ve hayatın her alanında kadınlara verilen hak ve değerin artmasını temenni ederim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu