KıbrısManşet

DAÜ’de lise öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları devam ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi, KKTC lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” devam ediyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” devam ediyor. Ülke genelindeki liselerden 2000’e yakın lise son sınıf öğrencisinin katılacağı Atölye Çalışmaları 18 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. Atölye Çalışmalarına katılan lise son sınıf öğrencileri 09:30– 12:00 saatleri arasında, DAÜ kampüsündeki çeşitli akademik birimlerde çalışmalara katılıyor.

Atölye Çalışmaları’nın ilk gününe Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Kurtuluş Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Anafartalar Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve Girne Turizm Meslek Lisesi’nden 400’ü aşkın lise son sınıf öğrencisi katıldı. İkinci gün olan 11 Nisan 2023 Salı günü ise Polatpaşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Namık Kemal Lisesi ve Doğa Koleji’nden gelen 380 öğrenci atölye çalışmalarını deneyimleme fırsatını yakaladılar.

12 Nisan 2023 tarihinde Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi ve Lefkoşa Türk Lisesi’nden 260 öğrenci, 13 Nisan 2023 tarihinde Bekirpaşa Lisesi, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Erenköy Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi’nden 200’ü aşkın öğrenci ve 14 Nisan 2023 tarihinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Levent Koleji, İskele Ticaret Lisesi ve Atatürk Meslek Lisesi’nden 150’yi aşkın lise öğrencisi Atölye Çalışmaları’na katıldı.

Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde çeşitli çalışmaları deneyimleme fırsatı buldular. 102 farklı konuda gerçekleştirilen Atölye Çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin var olan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

 

Öğrenciler Ne Dedi?

 Alev KATIRCIOĞLU – Doğu Akdeniz Doğa Koleji

Diş hekimliği ilgimi çeken bir bölüm. Bölümü daha iyi tanımak için buraya geldim. Atölye çalışmalarına katılmam benim için çok iyi oldu. Bölüm hakkında daha fazla bilgi sahibi olmuş oldum. Buraya gelirken seçeneklerim arasında DAÜ vardı. Şu an diyorum ki DAÜ’yü seçerim.

 İsmail KIRAL – Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi

Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu’nu tercih etmeyi düşünüyorum. Atölye Çalışmaları’ndan oldukça memnun kaldım. Burada bölüm hakkında güzel bilgiler öğrendik. Hocalarımıza çok teşekkür ederim. DAÜ’yü tercih etmeyi istiyorum.

 Kardelen SAYGINSOY – Lefkoşa Türk Lisesi

Ben Endüstri Mühendisliği veya Beslenme Diyetetik Bölümü arasında kararsızım. Bu yüzden bugün Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü ziyaret ettim. Bölüm çok güzel ve olanakları çok fazla. Atölye Çalışmaları oldukça yararlı geçiyor. DAÜ’yü tercih etmeyi düşünüyorum.

Ulviye ARTAN – Polatpaşa Lisesi

Turizm alanında özellikle Gastronomi alanına fazlasıyla ilgi duymaktayım. Bugün gerçekleşen atölye çalışmaları benim için çok verimli geçti. Gelecek yıl DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü seçmeyi düşünüyorum.

Eşber SERAKINCI – Doğu Akdeniz Doğa Koleji

Bugün Eczacılık Fakültesi’nde iyi bir atölye çalışması deneyimledik. Atölye çalışmaları kesinlikle seçimlerimde yardımcı oldu. Eczacılık alanında DAÜ’nün üzerimde çok emeği olacağına eminim.

Adacan YAĞMUR – Namık Kemal Lisesi

Ben Sinema ve Televizyon Bölümü’nü düşünüyorum. Burada çok sıcak bir ortam var, iletişim yönünden hocalar bizlere çok yakın ve samimi davranıyorlar. Atölye çalışmaları sayesinde kamera, sinema ve televizyon hakkında bilgileri deneyimledik. DAÜ’yü tercih etmeyi düşünüyorum.

Kevser TEKDAŞ – Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi

Bugün Mimarlık Fakültesi hakkında bilgiler öğrendik. Benim için etkileyici bir çalışma oldu. Mimarlık alanı üzerine ekstra bilgilerde edindik. Gelecek yıl DAÜ Mimarlık düşünüyorum.

Yağmur GÜLMEZ – Lefkoşa Türk Lisesi

Hukuk alanında eğitim almak istiyorum. Atölye çalışmaları sayesinde fakülteyi yakından tanıma şansı elde ettim. Verimli ve başarılı buldum. DAÜ’de hukuk okumayı düşünüyorum.

Münüse BÜLBÜLLER – İskele Evkaf Türk Maarif Koleji

Atölye Çalışmaları çok verimli oldu. Bizlerle oldukça güzel ilgilendiler. Ben Mühendislik alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite.

İlgi ŞENKURT – Erenköy Lisesi

İşletme alanına ilgi duyduğumdan dolayı İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin Atölye Çalışmaları’na katılmak istedim. Kendi adıma çok güzel bir atölye çalışması oldu. İşletme alanında, özellikle siyaset bilimi alanında verimli bilgiler elde ettik.

Alperen OKUR –Bekirpaşa Lisesi

Atölye çalışmaları çok eğlenceli ve zevkli olarak gerçekleşti. Ben Eğitim Fakültesi’nin çalışmalarına katıldım ve oldukça memnun kaldım. Herkes çok ilgiliydi. DAÜ tercihlerim arasında olan bir Üniversite.

Sabina KERİMOVA – Lefkoşa Türk Lisesi

Ben Matematik alanında eğiitm almayı düşünüyorum. Burada birden fazla bulunan laboratuvarlar beni çok etkiledi. Benim için atölye çalışmaları çok faydalı oldu. Burada çok güzel bilgiler edindim. DAÜ’yü tercih etmeyi düşünüyorum.

Evrim BULANCAK – Levent Koleji

Tıp Fakültesi’nin Atölye Çalışmalarına katıldım. Oldukça verimli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada çok güzel karşılandık. Özellikle enjeksiyon ve acil yardım konularında bilgiler edindik. Benim hedeflerimin arasında DAÜ yer alıyor. DAÜ’de ablam da okuduğu için yakınlık duyuyorum, bu yüzden gelmek istiyorum.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu