GenelKıbrısManşetTürkiye

Önen: İfade için Türkiye’ye başvurulmalı

Emekli Savcı Hakkı Celal Önen, katıldığı bir programda Kutlu Adalı dosyası hakkında konuştu, “ Türkiye'ye ifade için başvuru yapılmalı, Başbakan'ın söylemleri çok acı... Dosyanın kaybolduğundan söz ediliyor… ” dedi.

Emekli Savcı Hakkı Celal Önen, katıldığı bir programda Kutlu Adalı dosyası hakkında konuştu, “ Zaman aşımı söz konusu değildir… Dosyanın kaybolduğundan söz ediliyor… ” dedi.

Önen, “Bu tip suçlarda zaman aşımı söz konusu değildir. Bunca geçen zamanda suçu kanıtlayacak kanıt bulabilir miyiz şüphesi var. Emekli bir subayın adı geçiyor, demek ki ifade alınması gerekiyor. Bir acı durum var ki dosyanın kaybolduğu söyleniyor…” şeklinde konuştu.

Adı geçen kişilerin KKTC’de olmadıkları için onlara ulaşılması gerektiğini vurgulayan Önen, TC ile KKTC arasında imzalanan bir protokole değindi. Hakkı Celal Önen, “İfadelerin alınması için önce Türkiye’den talep etmemiz lazım. Ya onlar ya biz ifade alacağız ama bu imkan sağlanır mı o da ayrı bir konu” ifadelerini kullandı.

Emekli Savcı Önen konuşmasına şöyle devam etti;

“TC hukuk sistemine göre savcılık tahkikat başlatabilir. Ama eğer derin devlet bu işe bulaştı ise, ne dereceye kadar bu tahkikatın boyutları derine iner şüpheliyim. Ama umarım ki ileri gidilir ve aile de rahatlar.  İlginç bir durum var, o zaman tahkikatı yapan kişinin emniyet genel müdürü olduğu söyleniyor. Sayın Ahmet Soyalan’ın şahsi bilgilerinden yararlanılabilir diye düşünmekteyim. Kıbrıs’ta mutlaka bir adım atılmalı. Başbakan’ın kapanmış olay söylemi çok acıdır. Faili meçhul bir olaya nasıl kapanmış değerlendirmesi yapılabilir anlamış değilim”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu