KıbrısManşet

Dedikodulara ben belgelerle cevap veriyorum

Maliye Bakanı Amcaoğlu, yetkisinin ne olduğunu çok iyi bildiğini ve her zaman şeffaf bir şekilde çalıştığını belirtti.

Meyil Avcan

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında aleyhinde konuşulan dedikodulara pek takılmadığını ifade ederek, haddini çok iyi bildiğini vurguladı.

Kendisine atılan iftiraların asılsız olduğunu belgelerle kanıtladığını söyleyen Amcaoğlu, yetkisinin ne olduğunu çok iyi bildiğini ve her zaman şeffaf bir şekilde çalıştığını belirtti.

Amcaoğlu’nun meclis konuşması şu şekildedir:

“Bazen buralarda dozaj yükselse de hassasiyet artsa da hoşgörüyle karşılıyoruz. Her ne kadar dedikodularla gündeme gelinse de sorun değil. Maliye Bakanı’yım ve haddimin ne olduğunu çok iyi bilirim. Yasaların bana verdiği yetkiyi de bilirim. Özellikle bütçede ödevi olan tüm kalemlere ben avans vererek ve hemen akabinde biri siyaset yapacak diye yapılan açıklamalara ben belgelerle cevap verdim. 15 aylık yönetim sürecimde her şeyi düzgün, şeffaf ve herkese hasep verebilecek şekilde çalıştım. Kimseden bir şey saklamadım 28 belediyenin 19’u maddi sorunlarla boğuşur diye onlarla 400 milyona yakın bir protokol imzalandı ve kanayan yara olan maddi sıkıntılar için bir plan yapıldı. Biz belediye sıkışınca sırtımızı dönelim ve yerel yönetimlerin sıkıntı yaşamasına göz mü yumalım? Sıkıntılar içinde gelen her türlü talebe yasalar nezdinde olumlu cevap verilecek. Maliye Bakanı herhangi bir konuda kriminal araştırma yapma yetkisinde değildir.”

TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARIN SİGORTALANMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

“Hepimiz insanız, elbette hata yapabiliriz. Bugün ayın 11’i ve biz kesinleşen hesapları henüz paylaşamadık ama bu bir iki gün içinde paylaşılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 2019’un ilk ayından beri bu aksamalar devam etmektedir. Bu saatten sonra 48 milyon meblağ yeniden yapılandırılacak ve belediyelere destek verilecek. Bugüne kadar neden bununla ilgili nemalandırılmasıyla ilgili gereken yerine getirilmedi? Maliye imkanlarınca biz bu hataları düzelteceğiz. Önümüzdeki süreçte tarım ve hayvancılıkla uğraşanların sigortalanması için elimizden geleni yapacağız. Mahalli gelirler maaş ödemesi için değil katkı anlamında belirli kriterlere göre verilen altyapı yatırımlarına da maalesef aktarılması zorunluluğu gereği ortaya çıkan durum sebebiyle bu sorun yaşanıyor. İlgili belediyelerin talepleri, ödeneği olduğu ve yasa dışı bir talep olmaması takdirde Maliye Bakanlığı gereken hassasiyet göstererek ayni şekilde devam edecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu