EkonomiKıbrısManşetSağlık

Değirmenlik’te bir haftada 17 pozitif vaka

Değirmenlik’te son bir haftada 7’si belediye personeli olmak üzere toplamda 17 kişi koronavirüse yakalandı

GIYNIK ÖZEL – CEREN ERCİH

Değirmenlik’te son bir haftada 7’si belediye personeli olmak üzere toplamda 17 kişi koronavirüse yakalandı. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Değirmenlik Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler, bölgede 17 pozitif vaka olduğunu doğruladı. “Değirmenlikte 2 vatandaş pozitif. 7 belediye personeli pozitif çıktı çalışanların eşi ve çocukları 6 kişi pozitif. Belediye sınırlarındaki 21 muhtarlıkta 4 pozitif vaka var” diyen Karavezirler, “6 kez test yaptırdık ve bu vakaları belirledik” dedi.

“DÜZENLİ OLARAK TEST YAPTIRIYORUZ”

Tüm belediye personeline düzenli olarak 14 gün PCR testleri yapıldığını belirten Karavezirler, 11 Ocak’ta yapılan testlerde herhangi bir pozitif vakaya rastlanmazken 21 Ocak’ta yapılan testlerde 17 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti. 3 vakanın 60 yaş üzeri olduğunu, diğer vakaların ise 35-50 yaş aralığında seyrettiğini kaydeden Değirmenlik Belediyesi Başkanı, “Test yaptırmamış olsaydık, bu vakaları hiç bilmeyecektik” dedi. Karavezirler, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda da uyarılarda bulundu.

“DAHA ÖNCE KAPANMALIYDIK”

“Vatandaş kurallara uysun. Kapanma daha önce yapılsaydı bu kadar çok vaka olmayacaktı” diyen Karavezirler, “Şu an 60 çalışanla bölgeye hizmete vermekteyiz. Ercan Havalimanı ve en büyük süpermarket bizim bölgede. Buradaki sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarını 11 aydan beridir denetliyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu