KıbrısManşetSiyaset

Demokrasi raydan çıkarken

Faiz Bey için birileri bütün yolları tıkarken, ülkenin demokratik değerleri de bertaraf ediliyor.

Başbakan Faiz  Sucuoğlu görevi iade etti. İade öncesi Sucuoğlu kameraların karşısına geçti ve hükümeti bozan taraf olmadıklarını belirterek yeniden hükümeti kurmaya aday olduğunu ima etti. İstifa sonrası ise kısa bir açıklama yapan Sucuoğlu “görevler gelip geçicidir, alıp verirsiniz ama sağlık öyle değil. Allah muhafaza sağlığınızı kaybederseniz geri alamazsınız.” dedi.

Elbette bu doğru.

Her şeyin başı sağlık.

Kaldı ki bir hekim olarak Sayın Sucuoğlu bunu en iyi bilen kişilerden biri.

Belli ki burada bir mesaj var.

Şöyle ki; ben de bir insanım, bir sınırım var, hiçbir şey sağlığımdan önemli değil!

Sağlığımı feda etme niyetinde değilim.

Mesaj bu..

Her ne kadar da  UBP Genel Sekreteri “ Oğuzhan Hasipoğlu, UBP’nin 15 bin üyesinin oyuyla seçilmiş bir  parti genel başkanın bulunduğunu, genel başkan haricinde UBP’nin başka bir vekiline hükümeti kurma görevinin verilmesini UBP’nin kabul etmeyeceğini belirtse de açıkçası ben bundan çok da emin değilim.

Neden emin değilim?

Kurultay’da %60  destekle UBP’li  üyelerin seçtiği bir genel başkana rağmen UBP içinde hiçbir iradeyi temsil etmeyen bir kaç kişinin sırf Ankara’daki iktidar partisi  ile yakın ilişkilerinden mütevellit (vekil ve/veya bakan) konumundakiler Sucuoğlu için  “Ankara’nın desteği arkanızda yok artık çekilmelisin diyebiliyorlarsa, ve buna karşın UBP’li  üyeler de kazan kaldırmak yerine  bunu söyleyenlerin  konuşmasını tepki koymadan izliyorlarsa, çok da birşey beklememek gerekiyor. Yani diyeceğim o ki; Faiz Bey için birileri bütün yolları tıkarken, ülkenin demokratik değerleri de bertaraf ediliyor..

Ha Faiz Bey yanlış yaptı.

Şunu doğru yapmadı, bunda hatalıydı vs vs.

Elbette olabilir.

Nitekim Faiz Bey birileri istedi diye  kazandığı bir kurultaydan apar topar geri çektirildi.

O gün konuşması gereken Faiz Bey sustu.

Demokrasi raydan çıkarken bütün UBP’liler de susmayı tercih etti.

Aynı Faiz Bey sonrası girdiği kurultay da  partisinin yüzde 60 oyunu alarak genel başkan oldu. Akabinde kurduğu ve çalışmaya başladığı kabinede yine birileri istedi diye kabinesini bozdu ve seçilmemiş bir kişiyi bakan yaptı.

Faiz Bey o gün de sustu.

Hatta bu saçma sapan durumu normalleştirme kalktı.

Aynı Faiz Bey kısa bir süre sonra yanından hiç ayırmadığı Maliye Bakanı Sunat Atun ile malum sebeplerden ötürü  ters düştü. Lakin buna rağmen Sunat Atun ile Ankara’ya gitti ve uluslararası bir ekonomik protokola imza attı.  Akabinde de Sunat Atun’u görevden almak istedi. Velhası süreci biliyorsunuz, Sunat Atun’u görevden alamadı ve hükümetin istifasını sundu vs vs..

Sayın Sucuoğlu anomali olan  bu süreci de halkı aptal yerine koyarak normalleştirmeye çalıştı. Sonuç olarak Faiz Bey’in de bu süreçte hataları olmuştur.

Ve fakat ne olursa olsun demokrasinin gereği olarak bunun takdirini parti üyeleri yapması gerekiyor.  Faiz Bey’in bu anlamda karşısında durması gerekenler  de varsa onlar parti üyeleridir.. Yani kendisine bir bedel ödetilecek ise  bu demokratik süreçler işletilerek yapılmalıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu