GenelKıbrısManşet

“Denetimler halkı korkutmasın”

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne bölgesinde gerçekleştirilecek imar denetimi konusunda açıklamalarda bulundu

“GİRNE’NİN ZEMİNİ KÖTÜ DEĞİL”

Girne bölgesinin ülkedeki diğer bölgelere göre “daha az” tehlike arz eden bir bölge olduğunu savunan Murat Şenkul, zemin olarak Girne’nin kötü olmadığını, sıvılaşmanın yaşanmadığını belirtti. 2006 sonrasında inşa edilen binalarda sıkıntı olduğunu düşünmediğini söyleyen Şenkul, ‘malzemeden çalma’ konusuna tenezzül edildiğini düşünmediğini dile getirdi. Gerekli tüm incelemelerin yapılacağının altını çizen Şenkul, denetimlerin halkta tedirginlik ve korku yaratmaması gerektiğini de vurguladı.

KENTSEL OLMASA DA BÖLGESEL DÖNÜŞÜM

Bölgede yaşadığı bina ile ilgili endişeleri olan vatandaşlara seslenen Girne Belediyesi Başkanı, bu sıkıntılar için zabıta birimlerinin görevlendirildiğini söyledi. Söz konusu bölgelerin fotoğraflanarak uzman kişilerce incelenmesi sonrası bir ön denetim yapılacağını anlatan Şenkul, bunun için kontrol sorumlusu ve gönüllü mühendislerin oluşturduğu bir ekibin görev alacağını söyledi. Sonraki süreçlerde üniversitelerin mühendislik bölümleri ve Mimar Mühendis Odaları ile görüşüleceğini anlatan Şenkul, “Önce bina dayanıklılığına bakacağız. Daha sonra deprem dayanıklılığı incelenecek. Binaların projelerine uygun yapılıp yapılmadığına ve dirençlerinin olup olmadığına bakacağız. Zaten bizim deprem yönetmeliğimiz olası depremlerin çok üzerinde oluşturuldu. Bu yüzden çok fazla sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu