GenelManşetTürkiye

Deniz, konutun fiyatını artırıyor

Türkiye’de satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında deniz kıyılarındaki iller geliyor

Son 1 yılda 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya oldu

FİYATLAR BİR YILDA %40-%70 ARTTI… Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Mayıs 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Emlak sektörünün son bir yılda sergilediği performansı masaya yatıran hepsiemlak’ın açıkladığı verilere göre; satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında %40 ile %70 arasındaki artış oranlarıyla Samsun, Muğla, Düzce, Gaziantep, Antalya, Aydın, Balıkesir, Adana, Sakarya ve Kayseri geldi. Konut fiyatlarında en çok artış yaşanan 10 ilden 8’inin deniz kıyılarındaki iller olması dikkat çekti.

YATIRIMCISINA EN ÇOK ANTALYA KAZANDIRDI… Son 1 yılda 5 büyük il içinde yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya oldu. Antalya’yı, sırasıyla İzmir, Ankara, İstanbul ve Bursa izledi. Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişi gösteren endeks verileri, ilçelerdeki satılık konut fiyatlarındaki hareketliliği de ortaya koydu. Türkiye genelinde alıcısına son bir yıl içerisinde en çok kazandıran ilçelerin başında; yüzde 63 ile 75 arasındaki artışlarla Sakarya’nın Sapanca ilçesi, İzmir’in Urla, Seferihisar, Çeşme ve Menderes ilçeleri, Antalya’nın Döşemealtı ilçesi, Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçeleri, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi ve Muğla’nın Bodrum ilçesi geldi.

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? Mayıs ayı endeks verilerini değerlendiren Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, konut fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyleyerek, “Pandemi ve artan inşaat maliyetleri sebebiyle ilde yeni konut inşaatlarının da yavaşlaması arz talep dengesinin bozulmasına sebep oldu ve fiyatlarda yüzde 70’e varan artışlar oluştu. Ancak geçtiğimiz ayki tam kapanma sonrasında bölgede inşaat faaliyetleri yeniden hareketlenmeye başladı. Arz yükseldikçe konut fiyatlarındaki bu hızlı artış da yavaşlayacaktır. Ancak fiyatlarda düşüş beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu