KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Denize düşen UBP, DP ve YDP’ye sarıldı

Hükümeti kurma görevini elinde bulunduran UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner Başbakanlığında UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin kurulması için düğmeye basıldı

GIYNIK ÖZEL

Hükümeti kurma görevini elinde bulunduran UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner Başbakanlığında UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin kurulması için düğmeye basıldı. CTP ve HP’nin kapıları yüzüne kapanan Ulusal Birlik Partisi, son çare olarak azınlık hükümeti kurmak üzere bugün DP ve YDP ile masaya oturacak.  Dün katıldığı TV programında hükümete ilişkin açıklamalarda bulunan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Bu meclisten bir icraat hükümeti çıkmaz” demişit

Hakikat Gazetesi’nin haberine göre, bugün 3 partinin genel başkanları; UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı sabah saatlerinde bir araya gelecek. Gün içerisinde hükümet kurma çalışmalarıyla görevlendirilen parti komitelerinin bir araya gelerek detayları görüşmesi ve bugün, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin kurulduğunun açıklanması bekleniyor.

GIYNIK, ‘UBP’NİN BAŞKA SEÇENEĞİ KALMADI’ DEMİŞTİ

GIYNIK Gazetesi, dün ‘Pazarlık masası dağıldı!’ haberinde, HP ile ipleri koparan UBP’nin, DP ve YDP ile azınlık hükümeti kurmaktan başka bir seçeneği kalmadığını belirtmişti. Kurulacak olan hükümetin bütçe ve erken seçim hükümeti olması öngörülüyor.

UBP’ye yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; YDP’nin mümkün olan en kısa sürede yani Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında bir erken seçim kararı alma şartıyla kurulacak olan bütçe ve erken seçim hükümetinde bakanlık talebi olmadığı öğrenilmişti.

ÖZGÜRGÜN VE DENKTAŞ’A İHTİYAÇLARI VAR

Öte yandan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle meclisteki koltuk sayısı 20’ye düşen UBP’nin 3 vekilli DP ve 2 vekilli YDP ile toplam vekil sayısı 25’e ulaşıyor. UBP-DP-YDP hükümeti için UBP’nin, yaşamını İstanbul’da sürdüren ve partisine kırgın olan Hüseyin Özgürgün’ü ülkeye geri dönmeye ikna etmesi gerekiyor. Demokrat Parti’nin ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda partisiyle farklı kulvarlarda hareket eden Serdar Denktaş’ı hükümete destek için ikna etmesi gerekiyor.

HÜKÜMET NİSABA TAKILACAK

Meclis’te nisabın sağlanabilmesi ve komitelerin çalıştırılabilmesi için ise görev yine muhalefete düşüyor. Cumhuriyet Meclisi’nde bulunan ve mecliste grubu olan CTP ve HP, UBP’li vekillerle birlikte komitelerde yer alabilecekken, DP ve YDP’nin komitelerde görev alma hakkı bulunmuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu