KıbrısManşetSiyaset

Denktaş az ve öz konuştu… “Hayırlı olsun”

UBP Milletvekili Özdemir Berova oldu. UBP Genel Merkezi'nde halen devam eden kritik toplantıdan ayrılan Denktaş'ın toplantıdan güler yüzlü şekilde ayrıldığı dikkatlerden kaçmazken, Denktaş hükümetle ilgili sorulara 'Hayırlı olsun' yanıtını verdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 6 siyasi parti Başkanı ile görüştü ancak henüz herhangi birine hükümeti kurma yetkisi vermiş değil. Ancak UBP Başkan vekili Ersan Saner, çalışmalara başladı. UBP Genel Merkezi’nde 6 saattir devam eden toplantıdan ilk ayrılan DP Milletvekili Serdar Denktaş, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve UBP Milletvekili Özdemir Berova oldu. UBP Genel Merkezi’nde halen devam eden kritik toplantıdan ayrılan Denktaş’ın toplantıdan güler yüzlü şekilde ayrıldığı dikkatlerden kaçmazken, Denktaş hükümetle ilgili sorulara ‘Hayırlı olsun’ yanıtını verdi.

SANER BU KEZ İŞİNİ SAĞLAMAYA ALMAK İSTİYOR

Bugün saat 17.00 civarında kendi ekibini Genel Merkez’de toplayan Saner daha sonra Demokrat Parti Başkanı Fikri Ataoğlu ve Yeniden Doğuş Partisi Başkanı Erhan Arıklı’yı da UBP merkezine davet etti. Bir de sürpriz davetli daha vardı. DP Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş da toplantıya katıldı. Yaklaşık 6 saattir devam eden toplantıda ara ara hem Arıklı hem de Ataoğlu görüşmeden ayrıldı ancak yeniden toplantı için UBP merkezine gitti.

UBP çevrelerinden elde edilen bilgilere göre Ersan Saner bu kez anlaşmaları önceden yapıp hükümeti kurma görevini almasıyla birlikte hemen kabineyi oluşturmak istiyor.

UBP-DP- YDP formülü azınlık hükümeti anlamına geliyor… Saner hükümeti kurma görevi kendinde olduğu zaman bu modeli denemiş ancak başarılı olamamıştı.

Ülkede tam 60 gündür hükümet bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümeti kurmakla görevlendirdiği Ersan Saner ve Tufan Erhürman bu görevi başaramamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu