KıbrısManşetSiyasetToplum

Denktaş: “Ben her zaman partisine bakmaksızın işin erbabıyla çalıştım”

DP’nin eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, bakan olduğu dönemlerde her zaman partisine bakmaksızın işinin erbabı insanlarla çalıştığını kaydetti

Demokrat Parti’nin (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, Alihan Pehlivan’la Karşı Karşıya programının canlı yayın konuğu oldu.

DP’nin eski Genel Başkanı Denktaş, İsrail’in Filistin’e saldırılarını değerlendirdi. Şu anda Filistin’de bir insanlık dramı yaşandığına vurgu yapan Denktaş, “Filistin yıllar önce bizim yaşadığımıza benzer bir süreci çok daha acı bir şekilde yaşıyor” şeklinde konuştu.

Denktaş, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün resmi olarak İslam İşbirliği Teşkilatı’na katılmasının ardından kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Yaser Arafat arasında geçen konuşmayı şu şekilde aktardı:

“Rauf Denktaş, Arafat’a Filistin Kurtuluş Örgütü’nün İslam İşbirliği Teşkilatı’na resmi katılımından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ettiğinde, Arafat’ın da Sayın Denktaş, beni kıskanmayın, keşke benim de bir Türkiye’m olsaydı. Ben örgütümü kabul ettirmiş olsam da topraklarım hala işgal altında.”

“MALİYE BAKANLIĞIMDA BAŞARILI KARARLAR ALDIM”

Kapılar açılacağı zaman kendisine yapılan eleştirilerin “Güney ekonomisi bizi yutacak” şeklinde olduğunu belirten Denktaş, “Ben bu eleştirilere Türkiye artık çok kaliteli ürünler üretiyor ve biz de bunları çok ucuza ithal edebiliyoruz. Doğru ekonomik ve mali kararları alırsak, kazanan onlar değil biz oluruz demiştim. Yıllar sonra da doğru ekonomik ve mali kararları almak bana nasip oldu. O yıla kadar Kuzey’den Güney’e geçiş ve harcamalar daha fazlayken, aldığım önlemler nedeniyle durum tam tersine döndü. Bugün hala bu durumdan faydalanıyoruz” dedi.

“BEN HER ZAMAN PARTİSİNE BAKMAKSIZIN İŞİN ERBABIYLA ÇALIŞTIM”

Alihan Pehlivan’ın ülkede devlet adamı olamama sorunu bulunduğuna dikkat çekmesi üzerine Serdar Denktaş, “Kendi iradenize sahip çıkmadığınız ve sizi seçen halkın sorunlarını dile getirmediğiniz, haklarını savunmadığınız zaman, devlet adamlığından kopmuş olursunuz” diye konuştu. Programda ülkedeki kurumsal hafızanın yok edildiğine değinen Denktaş, kurumsal hafıza olmadan ve geçmiş tecrübelerden faydalanmadan doğru bir idare şekli olmayacağını vurguladı.

Denktaş, “Ben bakanlık dönemimde partilerine bakmaksızın işin erbabı kişileri göreve getirdim ya da görevlerine devam etmelerini istedim. Çünkü fikirlerimiz ayrı olsa da o işlerin erbabı onlardı” dedi.

“PARTİ KURMA KONUSUNU KAPATTIM”

“Parti kuracak mısınız?” sorusunu net şekilde cevaplayan Denktaş, “Hayır, o konuyu kapattım. Parti kurma konusunda çok ısrar aldım ama hedeflerimle örtüşmüyor. Memlekette çok sıkıntı var ve bu sıkıntıları hep beraber atlatabiliriz. Hep beraber başarabiliriz. Ben boşlukları görerek yol göstermeye çalışıyorum ama tek başıma yapamam. Benim gibi düşünen benim gibi hisseden herkesle, hangi görüşten olursa olsun beraber konuşarak bu boşlukları doldurabiliriz. Yeniden eski günlerimizin ötesine geçebiliriz” dedi. Bölgesel olarak çok hassas bir süreçten geçildiğinin altını çizen Denktaş, bir takım olumsuzlukların umutsuzluğa yol açmaması gerektiğini vurguladı.  Denktaş “Uzun yıllardır coğrafi olarak bir ateş çemberinin ortasında bulunuyoruz. Bu ateşin bize sıçramamasının sebebi Türk askerinin buradaki varlığıdır. O nedenle güvende hissediyoruz.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu