KıbrısManşetSiyaset

Denktaş: UBP içerisindeki muhaliflerin oyununu bozduk

UBP’de Resmiye Canaltay’a ret oyu veren vekillerin oyununu bozmak için 5 geçersiz oyu DP ve YDP olarak biz verdik. 2 çekimser oyu ise Bağımsız vekiller verdi açıklamasında bulunan DP Milletvekili Serdar Denktaş, “Eğer biz geçersiz oy vermeseydik UBP’de ret oyu veren vekiller bizi suçlayarak, ‘Biz oy verdik, DP ve YDP’liler destek vermedi’ diyerek suçu üstlerinden atmaya çalışacaklardı” dedi

GIYNIK ÖZEL

BRT’de yayınlanan Pembe Paşaoğluları’nın hazırlayıp sunduğu 14. Saat Programına konuk olan DP Milletvekili Serdar Denktaş, dün Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için gerçekleştirilen oylamada yaşananlara açıklık getirdi. Denktaş, UBP’li muhalif vekillerin oyununu bozduklarını söyledi.

“BİZİ SUÇLAYACAKLARDI”

UBP’de Resmiye Canaltay’a ret oyu veren vekillerin oyununu bozmak için 5 geçersiz oyu DP ve YDP olarak biz verdik. 2 çekimser oyu ise Bağımsız vekiller verdi açıklamasında bulunan DP Milletvekili Serdar Denktaş, “Eğer biz geçersiz oy vermeseydik UBP’de ret oyu veren vekiller bizi suçlayarak, ‘Biz oy verdik, DP ve YDP’liler destek vermedi’ diyerek suçu üstlerinden atmaya çalışacaklardı” dedi.

“PERŞEMBE GÜNÜ KAZANABİLİR”

“Eğer dün muhalefet bir aday çıkarsaydı muhalefetin çıkardığı aday seçimi kazanacaktı” diyen Denktaş, “Perşembe günü UBP yeniden Resmiye hanımı aday gösterirse seçimi kazanacağını düşünüyorum” dedi.

“RESMİYE HANIM ADINA ÜZÜLDÜM”

“Resmiye hanım adına üzüldüm” diyen Denktaş, “İlk kez böyle bir şey yaşandı. Kendi partisi içerisinde birlikte çalıştığı arkadaşları tarafından reddedilmesi kötü. UBP Grubunda yapılan seçimde Resmiye hanımı destekleyen vekiller yine destekledi ama belli ki Resmiye hanıma grupta oy vermeyenler Meclis’te yapılan seçimde de oy vermedi” diyerek, UBP’li vekillerden 1’inin çekimser 5’inin ise ret oyu verdiğini açıkladı.

“PERŞEMBE GÜNÜ İKİNCİ TUR SEÇİMİ YAPILACAK”

Salt çoğunluğun yani 26 vekilin ret oyu vermesi nedeniyle dün yapılan seçimin ilk turda sona erdiğini kaydeden Denktaş, 26 değil 25 ret olması halinde Perşembe günü ikinci tur seçimi yapılacağını fakat dünkü seçimin ilk turda sona ermesi nedeniyle yarın yeniden ilk tur seçimi olacağını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu