KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Ders alırlar mı?

O otele göz yuman, bile bile o kaçak katların çıkmasına göz yuman her kurum, her insan bu cinayetlerin ortağıdır

O otele göz yuman, bile bile o kaçak katların çıkmasına göz yuman her kurum, her insan bu cinayetlerin ortağıdır.

Bunun hiçbir şekilde başka bir izahı olamaz.

Hoş cehaletin kol gezdiği ahlakın çöktüğü, bu bozuk düzeni kendine maya yapmış bir siyasi anlayışın bunu idrak etse dahi mevcut düzenden vazgeçmeye yöneleceğine hiç ama hiç inanmıyorum.

Nitekim en az 50 bin kişinin ki bu sayının çok daha fazla olabileceği biliniyor vefat ettiği hazırlıksız yakalanılan bir afette, istifa eden tek bir kişinin bile olmaması o ülkede ciddi bir ahlaki sorun yaşandığının göstergesidir. Dolayısıyla Kıbrıs’ın kuzey yarısında da bugün benzeri bir anlayışın söx sahibi olduğu bir yönetimin olduğunu biliyoruz. Ve fakat buna rağmen halkın ezici çoğunluğunun üstlendiği muhalefet hükümeti tedirgin ediyor.

Umalım ki hükümet edenler bunun hesabını kitabını iyi yapar ve bu saatten sonra, vize prosedürünü kaldırma, KTMMOB kurumsal yapısını hiçselleştirme, yerli mimarı, mühendisi, şehir plancılarını devre dışı bırakma çabasına bir son verir.. Elbette burada söz konusu olan hepimizin can güvenliğidir. Hükümet kalkar ve akıl dışı bu kararı hayata geçirmeye çalışırsa Türkiye’nin bugün depremde başına gelen felaketin benzerini yaşamamız kuvvetle muhtemeldir.

Bir coğrafya da  insan odaklı hizmet, hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi, insan hakları gibi temel değerler yerleşmediği sürece o coğrafya üzerinde yanlışlar doğruların önünde gider. Bunu maalesef deneyimleyerek görüyoruz. Özellikle Türkiye’de yaşanan deprem sonrası bilim insanlarının da bundan sonraki olası deprem kuşağı içinde Kıbrıs’ın da bulunduğuna dair tespitleri ile birlikte pek çok insanımız  oturdukları binalar/ evler için depreme dayanıklılık bilgilerini öğrenmenin yollarını araştırmaya başladığını görüyoruz.

Yerel yönetimlerin de bu yönde bir çalışma başlattıkları haberleri geliyor. Dolayısıyla bu çalışmaya merkezi yönetimin de destek olacak şekilde organize ve süratli bir şekilde müdahil olması elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu