KıbrısManşetTürkiye

Derviş Zaim imzalı Tabutta Rövaşata’nın “Mahsun”u Ahmet Uğurlu yarın defnedilecek

Kıbrıslı Yönetmen Derviş Zaim'in yönettiği, "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı Mahsun karakteriyle büyük bir çıkış yakalayan ve birçok dizi ve filmdeki oynadığı rollerde üstün başarı sergileyen Ahmet Uğurlu'nun 71 yaşında hayata veda edişi, sanat camiasını ve hayranlarını derinden üzdü. Ahmet Uğurlu, yarın İstanbul'da defnedilecek.

Sinema ve tiyatro dünyasının sevilen isimlerinden Ahmet Uğurlu, uzun süredir tedavi gördüğü, omurilik kanserine yenik düştü.

Kıbrıslı Yönetmen Derviş Zaim’in yönettiği, “Tabutta Rövaşata” filminde canlandırdığı Mahsun karakteriyle büyük bir çıkış yakalayan ve birçok dizi ve filmdeki oynadığı rollerde üstün başarı sergileyen Ahmet Uğurlu’nun 71 yaşında hayata veda edişi, sanat camiasını ve hayranlarına derinden üzdü.

Behzat Ç’deki emekli polis Aziz karakteriyle sevilen oyuncu aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu’nun da abisidir.

Ahmet Uğurlu, yarın İstanbul’da Şakirin Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul’daki aile kabristanında toprağa verilecek.

AHMET UĞURLU KİMDİR

1952 yılında Konya’da doğan Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Sanat hayatına Devlet Tiyatroları’nda başlayan Uğurlu, 13 yıl boyunca burada çeşitli oyunlarda yer alarak başarılı bir kariyere imza attı. Tiyatronun yanı sıra sinema dünyasında da önemli roller üstlenen sanatçı, “Mine” filmi ile sinema kariyerine adım attı.

TABUTTA RÖVAŞATA^NIN MAHSUN’U

Ahmet Uğurlu, Derviş Zaim’in yönettiği “Tabutta Rövaşata” filminde canlandırdığı ‘Mahsun’ karakteri ile büyük bir çıkış yakaladı ve birçok ödül kazandı. Kariyeri boyunca Faint Sound, Avcı, Memleket Meselesi, Döngel Kârhanesi, Yol Ayrımı, ve Behzat Ç. gibi birçok dizi ve filmde rol aldı. Performanslarıyla izleyicilerin kalbinde taht kuran Uğurlu, Türk sinema ve tiyatro dünyasında iz bırakan bir sanatçı oldu.

Uğurlu’nun en çok bilinen performanslarından biri olan “Tabutta Rövaşata” filmi, 33. Altın Portakal Film Festivali başta olmak üzere, 1997 Selanik Film Festivali, 9. Ankara Uluslararası Film Festivali, Türk Eleştirmenleri Birliği tarafından da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. Ahmet Uğurlu, sanat kariyeri boyunca gösterdiği üstün performanslar ile sayısız ödüle layık görüldü.

İLK CEM YILMAZ TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Ahmet Uğurlu’nun vefatı sonrası, sanat dünyasından birçok ünlü isim taziye mesajları paylaştı. Meslektaşları ve hayranları, Uğurlu’nun sanat hayatına olan katkılarını ve insani yönlerini öne çıkaran duygusal paylaşımlarda bulundu.

Uğurlu’nun vefat haberini ünlü komedyen Cem Yılmaz X hesabından : ‘Gençlik kahramanımızdı mekanı cennet olsun’ mesajıyla duyurdu.

FİLMLERİ

1982: Mine

1987: Büyük Miras: Editha Alnıaçık – İstanbul Devlet Tiyatrosu

1995: Day Day – Dalman

1996: Tabutta Rövaşata – Mahsun

1997: Avcı – Çolak Osman

1998: Eski Fotoğraflar

1999: Doğum Yeri Absürdistan – Emre

2000: Gökten Düşen Hazine

2002: Başımıza Gelenler – Zühtü

2005: Döngel Kârhanesi – Keskin

2007: Eşref Saati – Terzi Yadigar

2009: Zoraki Başkan – Emin Eminoğlu

2010: Memleket Meselesi – Adil Hoca

2011: Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi – Emekli Başkomiser Aziz

ALDIĞI ÖDÜLLER

1996: 33. Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü – Tabutta Rövaşata

1997: 9. Ankara Uluslararası Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu – Tabutta Rövaşata

1997: Selanik Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu (Tabutta Rövaşata)

1997: Türk Eleştirmenleri Birliği En İyi Oyuncu (Tabutta Rövaşata)

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu