Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Derya: Aşısız kişiler pimi çekilmiş bomba gibi geziyor

CTP Milletvekili Doğuş Derya, 50 bin Astra Zeneca aşısının talep olmadığı için ve tarihleri Ekim ayında biteceği için Avrupa Birliği'ne iade ediliyor olmasına “Birçok yoksul ülke aşıya erişimde zorluk yaşıyorken, bizim ülkemizde 19-40 yaş arası insanların %70'e yakınının aşı olmamasının oldukça vahim bir durumdur” sözleriyle tepki gösterdi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

CTP Milletvekili Doğuş Derya, 50 bin Astra Zeneca aşısının talep olmadığı için ve tarihleri Ekim ayında biteceği için Avrupa Birliği’ne iade ediliyor olmasına “Birçok yoksul ülke aşıya erişimde zorluk yaşıyorken, bizim ülkemizde 19-40 yaş arası insanların %70’e yakınının aşı olmamasının oldukça vahim bir durumdur” sözleriyle tepki gösterdi.

“Yanlış bilgilerle aşı karşıtlığı yapmak ciddi bir tahribata sebep oluyor”

CTP Milletvekili Doğuş Derya, 50 bin Astra Zeneca aşısının talep olmadığı için ve tarihleri Ekim ayında biteceği için Avrupa Birliği’ne iade ediliyor olmasına tepki gösterdi.

Birçok yoksul ülke aşıya erişimde zorluk yaşıyorken, bizim ülkemizde 19-40 yaş arası insanların %70’e yakınının aşı olmamasının oldukça vahim bir durum olduğunu dile getiren Derya, “Doğru olmayan bilgileri aşı karşıtlığı yapmak için ortaya döken ve yayan insanların yarattığı tahribat herkesi etkiliyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın açıklaması şu şekilde:

“50 bin Astra Zeneca aşısı talep olmadığı için ve tarihleri Ekim ayında biteceği için Avrupa Birliği’ne iade ediliyormuş.

Birçok yoksul ülke aşıya erişimde zorluk yaşıyorken, bizim ülkemizde 19-40 yaş arası insanların %70’e yakınının aşı olmaması oldukça vahim bir durumdur.

Doğru olmayan bilgileri aşı karşıtlığı yapmak için ortaya döken ve yayan insanların yarattığı tahribat herkesi etkiliyor.

Her bireyin aşı olmak ya da olmamak tercihi elbette vardır. Ama aşı olmadığı için herkesin sağlığını tehdit ederek pimi çekilmiş bomba gibi dolaşmak kişisel özgürlük değildir.

Bilakis, kamu sağlığını bencilce tehdit etmektir. Aşı olan bunca doktor, hemşire, öğretmen, herkes enayi mi? Aşı olan insanların aklı yok mu? Bu komplo teorilerine kanıp aşı olmayı reddeden insanlar yarın hasta olurlarsa hastaneye gitmeyecekler mi? Hepimizin vergileri ile verilen kamu sağlık hizmetinden yararlanmayacaklar mı? O zaman bu iş bireysel tercihin ötesinde bir konu. Lütfen bilime ve bilim insanlarına kulak verin, aşı olun.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu