KıbrısManşetToplum

Derya: “Hala Sultan Camii’ne kilise yapmaya kalkan birileri olsaydı ne derlerdi?”

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Apostolos Andreas Manastırı’na “mescit” inşa etmeye kalkan zihniyetin siyasi bir provokasyona dini alet etmeye kalkan bir zihniyet olduğunun altını çizdi

CTP Milletvekili Doğuş Derya, Apostolos Andreas Manastırı’na “mescit” inşa etmeye kalkan zihniyetin siyasi bir provokasyona dini alet etmeye kalkan bir zihniyet olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Apostolos Andreas Manastırı’na “mescit” inşa edileceği iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Apostolos Andreas Manastırı sadece Kıbrıslı Rumlar ve Hristiyan dünyası için kutsal bir ibadet yeri olmadığını belirten Derya, manastırın Kıbrıs’ın kültürel miras değerlerinden olduğuna vurgu yaptı. Derya, “Bu manastıra ‘mescit’ inşa etmeye kalkan zihniyet açıkça siyasi bir provokasyona dini alet etmeye kalkan bir zihniyettir” dedi.

Derya açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Apostolos Andreas Manastırı sadece Kıbrıslı Rumlar ve Hristiyan dünyası için kutsal bir ibadet yeri değil, aynı zamanda Kıbrıs’ın kültürel miras değerlerinden biridir. Aynen güneyde kalan Hala Sultan Camii gibi. Bu manastıra ‘Mescit’ inşa etmeye kalkan zihniyet açıkça siyasi bir provakasyona dini alet etmeye kalkan bir zihniyettir. Bunu yaparak toplumlar arasında husumet kışkırtmak isteyenler acaba  Hala Sultan Camii’ne kilise yapmaya kalkan birileri olsaydı ne derlerdi?

Bu rezillik her gün yeni bir din istismarı ile normalleştirilmeye çalışılıyor. Biri din kursu adı altında çocuk haklarını ihlal ederek, yüzsüz Ahmet Ünsal ile protokol imzalıyor. Yasaları ihlal etmekten çekinmiyor. Deniz aşırı yerlerden konuşan ve ‘KKTC’deki laiklik zulmü artık bitmelidir’ diyen yobazlara ‘Haddini bil’ diyeceğine, din istismarından nemalanmaya çalışıyor. Öteki kültürel mirası gecekondu sanıyor, Kıbrıslı Rumları “mescit” yaparak kışkırtmaya kalkıyor. Kimse kusura bakmasın, bu ülkenin ne seküler ve demokratik yapısı ne de kültürel mirası sizin oyuncağınız değildir. Haddinizi bilin artık, haddinizi bilin! Toplum ekonomik kriz yüzünden can çekişiyor, siz nasıl yeni siyasi krizler yaratırım derdindesiniz!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu