EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Derya: Kendi topraklarımızı devlet politikası olarak korumalıyız

CTP milletvekili Derya, ülkede yabancılar satılan taşınmaz mallarla ilgili rakamlara dikkat çekerek, 1.5 yılda yabancılara 6 bin 958 mal satıldığını açıkladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, son 1.5 yılda yabancılara yapılan taşınmaz mal satışlarının resmi rakamlarının 7 bine yaklaştığını belirtti ve bu rakamların gayri resmi satışlarla daha da yüksek olduğunu vurguladı.

CTP milletvekili Derya, ülkede yabancılar satılan taşınmaz mallarla ilgili rakamlara dikkat çekerek, 1.5 yılda yabancılara 6 bin 958 mal satıldığını açıkladı.

Derya, bu rakamların “sadece resmi rakamlar” olduğunu belirttiği konuşmasında “Gayrı resmi olarak avukatlar aracılığıyla yapılan satışlarla bu çok daha yüksek rakamlara ulaşıyor” dedi.

Ocak 2021’den Ağustos 2023 tarihine kadar 7 bine yakın yabancıya taşınmaz mal alımı için izin verildiği kaydeden Derya, yabancıların dünyanın hiçbir yerinde yerli nüfusun sahip olduğu mülkten daha fazla mülke sahip olamadığına dikkat çekti. Derya, “Kendi topraklarımızı devlet politikası olarak korumalıyız” vurgusu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu