KıbrısManşetSiyasetToplum

Derya: Yetişkin bir kadının iradesiyle başını örtmesi başka, çocukların beynini yıkamak başka!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, çocuklara din propagandası yapmanın bir “çocuk hakkı ihlali” olduğunu vurgulayarak, bu dayatmalara karşı öğretmenlerin ve velilerin vereceği mücadelenin önemine işaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, çocuklara din propagandası yapmanın bir “çocuk hakkı ihlali” olduğunu vurgulayarak, bu dayatmalara karşı öğretmenlerin ve velilerin vereceği mücadelenin önemine işaret etti

Derya: Yetişkin bir kadının kendi iradesi ile başını örtmesi başka bir şeydir, ilkokul çocuklarının beynini yıkamak başka

Sosyal medyadan eğitimdeki muhafazakarlaştırma çalışmaları ve ders kitaplarında yer aldığı ortaya çıkan dini figürler ve gerici aile yapılarının övülmesine işaret ederek, 5 maddelik bir açıklama yapan Derya, anne ve babalara seslendi; “Çocuklarınızı eğitimle alakasız bir ortaçağ güruhuna mı teslim edeceksiniz?”

Derya’nın açıklamasındaki 5 madde ise şöyle;

1) Yetişkin bir kadının kendi iradesi ile başını örtmesi başka bir şeydir, ilkokul çocuklarının beynini yıkamak, kadınların özgürlüklerini kısıtlayan ideolojik propaganda için başörtüsünü kullanmak başka bir şeydir. Sapla samanı birbirine karıştırarak kimse suyu bulandırmaya kalkmasın!

2) Laik ve bilimsel eğitim bizim yasalarımızın gereğidir! Nazım Çavuşoğlu, ilkokul kitaplarının Ankara‘daki Talim Terbiye Kurulu tarafından değiştirilmesine onay vererek sadece yetkilerini aşmakla kalmamış; yasalarımızı da ihlal etmiştir. Çocuklara din propagandası yapmak çocuk hakkı ihlalidir!

3) Sakın başörtüsü üzerinden de çok kültürlülük ve dinsel hoşgörü edebiyatı yapmayın. Çünkü bu resimler çoklu değil tek bir kültürü, sunni islam kültürünü dayatan resimlerdir. Çok kültürlü olacaksanız her renk ve dinden insana yer vereceksiniz, yaşam tarzı dayatmaya kalkmayacaksınız.

4) Ankara’dakilerin burada uygulanan müfredata müdahale etme hakkı yoktur. Bizim öğretmenlerimiz çağdaş ve bilimsel eğitim konusunda kitaplarımıza fütursuzca müdahale edenleri bin kere cebinden çıkarır. İlkokul kitaplarına müdahale ederek sosyal mühendislik yapmaya kalkanlar, önce kendi ülkelerindeki çocuk istismarını bitirsinler. Atanamadığı için intihar eden öğretmenlere el uzatsınlar.

5) Tüm bu yapılanlara karşı öğretmenlerimizin vereceği mücadele çok önemlidir. Ama bu konuda velilere de çok iş düşüyor. Çocuklarınızı eğitimle alakası olmayan bir ortaçağ güruhuna mı teslim edeceksiniz?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu