EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Garabli cevap verdi: Bu Harmancı’yı karalama politikasıdır!

Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'ya yönelik çirkin ithamlara ve suçlamalara yanıt verdi.

Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’ya yönelik çirkin ithamlara ve suçlamalara yanıt vererek, bu ithamların tamamen yalan olduğunu ortaya çıkardı.

“Bazı gazetelerde Lefkoşa pazarı ve Sn. Belediye Başkanı Mehmet Harmancı aleyhine atılan iftiraları pazarcılar birliği başkanı olarak hayretlerle okuyorum bu bir karalama kampanyasıdır.

Yazıklar olsun! Tabi ki tüm insanları sadece pazar yerlerinde değil hiçbir yerde dört dörtlük memnun etmek mümkün değil. Hemen hemen ada genelinde pazar yerleri kuruyoruz ve bir çok yerde üzeri kapalı pazar yerleridir.

Tüm pazar yerleri dahil olmak üzere şiddetli yağmurdan etkilenmektedir, kenar kısımda yer alan pazarcılarımız bu şiddetli yağmurdan daha çok etkilenmektedir. Açık pazarların tamamını koruma altına almak mümkün değil! Mümkün olabilmesi için kenar kısımlara stant izni verilmemesi lazım ki bu pazar kurulurken kenar kısımlara stant izni verilmemişti.

Ama açıkta kalan pazar esnafımızın mağduriyetini gidermek ve stant açabilmesi için Sn. Harmancı’ya bizzat ben birlik başkanı olarak ısrarcı bir şekilde rica ederek sırf ekmek parasından esnaflarımız geri kalmasın diye stant kurdurttum.

Burada bir suçlu varsa o da benim. Elektrik konusuna gelince, pazar kuruldu kurulalı elektrik tüm stantlarda mevcuttur. Geçtiğimiz hafta aşırı elektrikli soba kullanımından dolayı elektrik trafosu yandı ve işini elektrikli makineler kullanarak yapan pazarcımız mağdur oldu, tamirini belediye 30 bin TL vererek yaptırdı ve tekrar hizmete soktu.

Geçtiğimiz Pazar günü gene aynı arıza tekrar edince ve sigortalar atınca sırf işini elektrikli makinelerle döndüren pazarcılar mağdur olmasın diye sobaların kapatılması rica edildi. Kapatılmayınca ve tekrar tekrar sigortaların atması yaşanınca bazı bölümler kapatıldı.

Bilip bilmeden ya da kasten sırf karalama için sadece Harmancı’yı değil, hiçbir belediye başkanının bu şekilde hitam edilmesini kabul etmiyorum ve bunun da tüm kamuoyunun bilmesini isterim.

Saygılarımla,

Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal GARABLİ”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu