GenelKıbrısManşet

Detaylar kan dondurdu!

21 yaşındaki kıza ‘tecavüz’ etmekle suçlanan 5 zanlı ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı

DEVRİM DEMİR

21 yaşındaki kıza ‘tecavüz’ etmekle suçlanan 5 zanlı ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı

Savcı olayın infial yarattığını ve ağır ceza kapsamına giren suçun çok ciddi olduğuna dikkati çekti

Mağdur kızın, cep telefonundan mesaj atarak bir arkadaşından yardım istediği ortaya çıktı

Tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi genç kızın vücudunda darp izi tespit edildi

DARP RAPORU VAR

Girne’de infiale neden olan ‘Tecavüz’ olayının zanlıları dün ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede anlatılanlar kan dondurdu. Ülkeye 3 günlük tatil için gelen ve eğlence mekânında tanıştıkları genç kızı kiralarındaki apartman dairesine götürerek peş peşe tecavüz eden Y.A., İ.A., Ş.K., Z.K., ve B.Y., aleyhinde 2’şer gün tutukluluk emri alınırken, polis yeni detayları mahkemeye aktardı. Müştekinin geçirildiği doktor kontrolünde tecavüze bağlı ‘zorlama’ dışında ‘darp ve cebir’ raporu temin ettiklerini ifade eden polis memuru Kazım Sevinç, genç kızın vücudunda kemer izi tespit edildiğini yapılan soruşturmada zanlı Y.A.’nın genç kıza birkaç kez kemerle vurduğunun tespit edildiğini ve bunun cep telefonu kayıtlarında mevcut olduğunu ifade etti.

KAN ÖRNEK SONUÇLARI BUGÜN ÇIKACAK

Soruşturmayı yürüten polis memuru Kazım Sevinç, 17 kişiden ifade temin edildiğini, zanlılar ve müştekiden alınan kan örnek sonuçlarının beklendiğini söyledi. Müştekinin mesaj atarak yardım istediği tanığın halen bulunmadığını kaydeden Sevinç, temin edilen doktor raporlarında müştekinin beyanlarını desteklediğini belirtti. Savcı olayın ciddiyetine değinerek, suçun ağır ceza kapsamına girdiğini polisin soruşturmasının çok yönlü devam ettiğini ifade etti. Polis, zanlılardan birinin kemerle başka bir kadını daha dövdüğü bilgisine de ulaştı.

GİRNE POLİSİNİN BAŞARILI OPERASYONU

Tecavüz suçunu işleyen zanlıları bavulları ile Girne’de Ercan Havaalanı’na gitmeye hazırlanırken yakalayan Girne Polis Müdürlüğüne bağlı ekipler, başarılı bir operasyona imza atmıştı. Şikâyetin yapılmasının hemen ardından, Kent Güvenlik Sistemleri kamera görüntülerinden yola çıkan polis, eşkâllerini tespit ettiği zanlıları kıskıvrak yakalamıştı. Kontrolsüz bir şekilde artan nüfusla az sayıda personeli ile 7/24 uyumayan şehir Girne’de göz açtırmayan polis halkın büyük takdirini topluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu