DünyaGenelManşetSağlık

Dev sigara şirketi Philip Morris’den “sigara yasaklansın”

160 ülkede satış yapan uluslararası bir tütün devi Philip Morris tüketicilere ilk seçeneğin sigarayı bırakmak olmasını, sigaranın 2030 itibarıyla sigaranın yasaklanması yönünde Birleşik Krallık (BK) hükümetine çağrıda bulundu. 

Philip Morris CEO’su Jacek Olczak, “dünyayı sigarasız görebiliyorum ve bu ne kadar erken gerçekleşirse herkes için o kadar iyi olacağını” aktardı. 

Marlboro marka sigara üreten şirket, sigara satışının 2030 yılı itibari ile yasaklanacak benzinli araçlar gibi muamele edilmesi gerektiğini aktarırken, sigara tiryakilerinin alternatiflerin sigaradan daha kötü olduğu düşüncesinin hükümetin hareket geçmesi ile son bulacağını ifade etti. 

“10 YIL SONRA SİGARA YASAKLANMALI”

Olczak Birleşik Krallık (BK) hükümetine “Onlara dumansız alternatif seçenekleri sunun… doğru düzenleme ve bilgiyle bundan 10 yıl sonra bazı ülkelerde bu yapılabilir. Sorunu bir kerede ve sonsuza dek çözebilirsiniz.” sözleri ile harekete geçme çağrısında bulundu. 

Morris, Birleşik Krallık’ta geleneksel sigara satışını bırakma sorusuna “Kesinlikle” yanıtını verdi 

“İLK SEÇENEK SİGARAYI BIRAKMAK”

Jacek Olczak sigara tiryakilerinin ilk seçeneğinin sigara tüketimini bırakmaları olduğunu, bırakamıyorsa daha iyi alternatife geçmeleri gerektiğini ve bu yönde hükümetin çalışma yapması gerektiğini vurguladı. 

Philip Morris “dünyayı dumansızlaştırma” ve sigaraları aşamalı olarak bitirme çalışmaları ile “sağlık ve zindelik şirketi” haline gelerek, cirosunun yarısını sigarayla ilgisi olmayan ürünlerden elde etmek istediğini açıklamıştı. Bunun ardından şirket astım için ilaç üreten Britanyalı firma Vectura’yı devralmak için 1 Milyar sterlin teklif sunmasının ardından sigara karşıtları tarafından iki yüzlülük suçu ile eleştiri yağmuruna tutulmuştu. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu