KıbrısManşet

Devlet 4 milyon TL zarara uğratılabilir..

Hastanelerin temizlik işlerinin yapılması için çıkılan ihalelerden biri olan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ihalesinden pis kokular geliyor.

Hastanelerin temizlik işlerinin yapılması için çıkılan ihalelerden biri olan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ihalesinden pis kokular geliyor. Tek bir şirketin katıldığı ihalede, ilgili firmanın ihale için verdiği rakam devletin belirlediği rakamın çok üstünde.

AYDA 361 BİN, YILDA 4 MİLYON EKSTRA ÖDEME DEMEK!

Nalbantoğlu Hastanesi’nde çalışan 125 temizlik görevlisi var. İhaleye tek bir şirket teklif attı. Atılan teklifteki ücret ise dudak uçuklattı. Devlet her bir birey için en yüksek 9 bin 660 TL rakamını belirlerken, hastane için teklif atan firma her bir birey için 12 bin 550 TL talep ediyor.

İki fiyat arasında deyim yerindeyse uçurum var. Bu ihalenin kabul edilmesi durumunda 125 personelin aylık ekstra 361 bin 250 TL masrafı çıkmış olacak. Bunun da bir yıldaki ekonomik karşılığı tam tamına 4 milyon 335 milyon TL.

BAKAN ALTUĞRA İLK GÜN ÖNÜNDE BULDU

Hükümet değişimin yaşandığı döneme denk gelen ihale nedeniyle süreç de yavaş işliyor. Sağlık Bakanlığı bürokratları arasında büyük huzursuzluk yaratan olay daha bakanlığının ilk gününde Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’ya aksettirildi.

Savcılık’tan ihalenin durumu için görüş istendi. Ancak o gün bugündür hala bir ilerleme kaydedilmedi.

Söz konusu firma ile rakamın aşağı çekilmesi için pazarlık yapılıyor.

İhalenin iptali de gündemde..

KAYNAK: SES KIBRIS

Diğer Haberler

Başa dön tuşu