KıbrısManşetToplum

Dikkat! Sel baskını olabilir

Ülke, aşırı soğuk ve şiddetli yağış haftasına girdi

Ülke, aşırı soğuk ve şiddetli yağış haftasına girdi.

 SEL BASKINI UYARISI
Kıbrıs adası aşırı soğuk ve şiddetli yağış haftasına girerken, sel baskını olabileceğine dair uyarılar da geliyor. Güney Kıbrıs şiddetli yağışlar konusunda uyarı yayınlarken, Kuzey Kıbrıs’taki uyarı Meteoroloji Dairesi’nden değil, Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten’den geldi. Sarpten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önümüzde üç günün ciddi ölçüde yağış alacağını ve birçok yerde ise sel baskını yaşanacağını vurguladı. Hasan Sarpten’nin paylaşımı şu şekilde: “Önümüzdeki üç gün ciddi ölçüde yağış alacağız. Bir ülkenin iklim değişikliğine ne kadar hazırlıklı olduğu böyle zamanlarda ortaya çıkar. Kuzey sahil şeridi için sel riski seviyesi “Turuncu”. Birçok noktada sel baskını yaşayacağımız kaçınılmazdır. Şimdiden söyleyelim, sonra çıkıp da kimse 100 yılda bir olacak felaket oldu demesin!”.

KAR BEKLENİYOR
Meteoroloji Dairesi’nin geçen hafta açıkladığı son tahminlerine göre ise 27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasındaki periyodun ilk iki günü soğuk, diğer günlerde ise oldukça soğuk ve nemli hava kütlesi etkili olacak. Hava, bugün parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu, gece geç saatler dağlık kesimler karla karışık yağmurlu, Salı ve Çarşamba parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu, yüksek kesimler kar yağışlı diğer günler parçalı bulutlu geçecek. En yüksek hava sıcaklığı periyodun ilk iki günü iç kesimlerde ve sahillerde 13-16 derece, diğer günlerde ise 9-12 derece dolaylarında seyredecek.

DENİZLERDE FIRTINA VAR
Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’ne göre ayrıca, rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Bölge denizlerinden Taurus’ta rüzgarın zamanla kuvvetlenerek “fırtınamsı rüzgar” şeklinde eseceği de duyuruldu. Açıklamaya göre, Taurus’ta fırtınamsı rüzgarın bugün akşam saat 19.00’a kadar sürmesi bekleniyor. Taurus’ta kuzey ve batı yönlerden esmekte olan rüzgar, zamanla kuvvetlenerek “7” kuvvetinde ve “fırtınamsı rüzgar” şeklinde esecek.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu