KıbrısManşetToplum

Dikmen’de dereler temizleniyor

Dikmen Belediyesi, kış ayları öncesinde bölgedeki derelerin içerisinde biriken yabani otları ve atıkları temizlemek için yoğun mesai harcıyor

Dikmen Belediyesi, kış ayları öncesinde bölgedeki derelerin içerisinde biriken yabani otları ve atıkları temizlemek için yoğun mesai harcıyor.

SEL VE BASKINLARA ÖNLEM
Yerel yönetimlerin, ülkemizde hâkim olan yağışlı havalar sonrası, baskınlar ve sel tehlikelerine karşı önlem alma çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda Dikmen Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, bölge genelindeki derelerin temizlenmesi noktasında yoğun bir mesai harcıyor. Özellikle kış aylarında sel baskınlarını ve tıkanmaları engellemek adına yürütülen çalışmalar kapsamında hem dere içerisindeki kirlilik ortadan kaldırıyor hem de çevresindeki otlar temizleniyor.

ÖNCELİK, RİSKLİ BÖLGELER
Dikmen Belediye başkanı Yüksel Çelebi 2010 yılında yaşanan selden sonra bu konulara daha çok önem verdiklerini ve özellikle riskli bölgelere öncelik verdiklerini dile getirdi. Yapılan çalışmalarda gerekli bölgelerde dere yataklarının içini taş duvar ördüklerini örülmeyen bölgelerde ise ekiplerin ot ve temizlik çalışması yaparak olası yağmur sularının akışını hızlandırdıklarını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu