Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
Güney KıbrısManşet

Dimitriu, Almanya Federal Meclisi heyetiyle görüştü

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun dün, Almanya Federal Meclisi heyetiyle görüştüğü bildirildi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun dün, Almanya Federal Meclisi heyetiyle görüştüğü bildirildi.

Rum basını, Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Dimitriu’nun, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın, geçmişte Almanya’nın da yaşadığı gibi “işgalin getirdiği olumsuz sonuçları” yaşamaya devam ettiğini söylediğini yazdı.

Habere göre Dimitriu, Güney Kıbrıs ile Almanya arasında gerek ikili, gerekse AB düzeyindeki mükemmel ilişkilere dikkat çekerken, uluslararası düzeyde de ortak ilke ve değerler zemininde ilişkileri olduğuna işaret etti.

Dimitriu, Almanya’nın Avrupa düzeyinde alınan kararlardaki önemli rolünün altını çizerek, küçük ve büyük tahriklerle sadece birlik ve dayanışma içerisinde olunarak mücadele edilebileceğini söyledi.

Alman milletvekillerinin Kıbrıs sorunuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Dimitriu, Rum tarafının Kıbrıs sorununa iki toplumlu ve iki bölgeli, BM kararları zemininde çözüm bulunabilmesi için müzakerelerin yeniden başlamasını savunduğunu kaydetti.

Dimitriu, iki toplum arasındaki güvenin artırılması için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu