KıbrısManşetSiyasetToplum

Dipkarpaz- Manastır Yolu ‘sonunda’ yenileniyor

Malzeme temini konusunda sıkıntı nedeniyle yapımına bir türlü başlanamayan Dipkarpaz-Manastır yoluyla ilgili tüm engeller aşıldı

Malzeme temini konusunda sıkıntı nedeniyle yapımına bir türlü başlanamayan Dipkarpaz-Manastır yoluyla ilgili tüm engeller aşıldı.


EN KISA SÜREDE YOLUN YAPIMINA BAŞLANACAK
KKTC Karayolları Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü kapsamında olan, ancak malzeme temini konusunda sıkıntı nedeniyle yapımına başlanamayan Manastır Dipkarpaz yoluyla ilgili adım atıldı. Finansmanı Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanan yolun yapımında kullanılacak malzeme tedariki ile ilgili sorun aşıldı. Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun inisiyatifiyle yol yapımında kullanılacak malzeme ile ilgili 12 yer saptandı. Bu yerlerden uygun olan 3 tanesi seçilecek ve bir hafta içerisinde ruhsatlandırılacak. Ardından en kısa sürede yolun yapımına başlanacak.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU DA OLACAK
Blu Sea Otel yanından başlayıp, Apostolos Andreas Manastırı’na kadar olan 25 kilometrelik yol 6 metre olarak yenilenecek. İkişer metrelik bisiklet ve yürüyüş yoluyla birlikte yol genişliği 10 metreye ulaşacak. Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Karayolları Dairesi, Türkiye Karayolları Koordinatörlüğü ve ilgili dairelerin yetkilileri, yol güzergahında dün inceleme yaptı. Köy meydanında da vatandaşlarla bir araya geldi.

BAKIRCI: BİSİKLETLE BİLE GİDİLEMİYORDU
Yenierenköy Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı yol yapımında kararlı duruşları için her iki bakana da teşekkür etti. Bakırcı, inanç turizmi ve doğal güzellikleri açısından Karpaz’ın önemini vurgulayarak, bölgeye binlerce turist geldiğini ancak yolların “köstebek yuvasına” döndüğünü söyledi. “Bisikletle bile gitmek sıkıntı yaratıyor” diyen Bakırcı, yolun yapımının turizm ve bölge insanına katkısı ve ülke imajı açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. Bakırcı, yolla birlikte Apostosolos Andras Meydanı Projesinin tamamlanmasının da yolu taçlandıracağını ve cazibe merkezi haline getireceğini söyledi. Bakırcı, “Bu yol çok kötüydü, nihayetinde bitiyor. Bölge insanı olarak biz çok sevinçliyiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu