Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Dışa açılımı “atletizm” başlatıyor

KKTC’nin tanıtımı adına dönüm noktası olan Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde ülkemiz adına ilk dışa açılım “SPOR” ile gerçekleşiyor

KKTC’nin tanıtımı adına dönüm noktası olan Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde ülkemiz adına ilk dışa açılım “SPOR” ile gerçekleşiyor.

 TÜRK DEVLETLERİ ATLETİZM BİRLİĞİ KURULUYOR:
KKTC’nin tanıtımı noktasında özellikle Devlet Başkanlarının oluşturduğu Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde, Türk Devletleri Atletizm Birliği kuruluyor.

KKTC ATLETİZM FEDERASYONU’NA RESMİ TOPLANTI DAVETİ:
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), 29 Kasım 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek ilk toplantıya KKTC Atletizm Federasyonu’nu da gözlemci ülke olarak resmen davet etti.

BALKAN ATLETİZM GALASINA DA DAVET EDİLDİ:
Türk devtlerinin katkı ve desteğiyle yeni bir oluşumun temelleri atmaya hazırlanılırken, KKTC Atletizm Federasyonu ilk toplantı öncesinde 28 Kasım 2023 akşamı Balkan Atletizm Galasına da resmi olarak davet edildi.

ATLETİZMİN BÜYÜLEYİCİ DÜNYASINI KEŞFETME VE YENİ DOSTLUKLAR:
TAF tarafından KKTC Atletizm Federasyonu’na yapılan resmi davette, bu oluşumun atletizmin büyüleyici dünyasını keşfetme ve yeni dostluklar kurma fırsatı sunacağına değinildi. TAF davette; “Bize katılma fırsatınızı ve katkılarınızı memnuniyetle karşıladığımızı unutmayın. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” ifadelerine de yer verdi.

SPORDA DIŞA AÇILIMA ATLETİZM ÖNCÜLÜK EDECEK:
Atletizmin sporda dışa açılıma öncülük edecek olması özelde atletizm camiasında genelde ise ülke sporu adına büyük bir mutlulukla karşılanıyor. Atletizm sayesinde ilerleyen süreçte diğer spor branşlarında da dışa açılım kapısının açılması bekleniyor.

FEDERASYONUN ÇABALARI MEYVELERİNİ VERİYOR:
Bu noktada Ferhat Sakallı başkanlığında KKTC Atletizm Federasyonu yönetim kurulunun da bugüne kadar ki yoğun çabaları, girişimleri ve ikili ilişkiler noktasında yaptıkları lobi çalışmalarının da meyvelerini verdiği görülüyor.

YABANCI OLİMPİK ATLETLER ÜLKEMİZE KAMPA GELİYOR:
Özellikle İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda diğer ülkelerle kurulan temaslar ve ikili ilişkiler sayesinde yabancı ülke sporcuları ülkemizde kamp yapıyor. İlerleyen süreçte Estonya, Bulgaristan ve Amerika’dan yine birçok olimpik sporcu kamp için ülkemize gelecek.

İKİLİ İLİŞKİLERİN YENİDEN ÜST DÜZEYE ÇIKMASI ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM:
TAF ile KKTC Atletizm Federasyonu arasında bir süredir Kıbrıslı Türk Milli atletlerin uluslararası yarışmalara katılım, milli kamplar, olimpik kadrolar, antrenör ve federasyonlar arası ulusal ve uluslararası organizasyonlara davet noktasında ciddi sıkıntılar yaşanırken, bu önemli gelişme, ikili ilişkilerin de yeniden üst düzeye çıkması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu