KıbrısManşetSiyasetToplum

Dizdarlı açıkladı: KIB-TEK’e münhalsiz, sınavsız 26 atama yapıldı!

Ombudsman Emine Dizdarlı, KIB-TEK 4 ay içinde Yönetim Kurulu ve Müdür Gürcan Erdoğan tarafından yapılan 26 atamanın hiçbirinin sınava tabi tutulmadığını, ayrımcılık, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu açıkladı.

Ombudsman (Yüksek Yönetim Denetçisi) Emine Dizdarlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) 4 ay içinde Yönetim Kurulu ve Müdür Gürcan Erdoğan tarafından yapılan 26 atamanın hiçbirinin sınava tabi tutulmadığını, ayrımcılık, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu açıkladı.

DİZDARLI: MÜNHALSİZ, SINAVSIZ 26 ATAMA

Ombudsman Dizdarlı, konuyla ilgili daireye yapılan başvuru sonrası hazırlanan raporunu yayımladı.

Raporda, Özgür Gazete‘nin de defalarca gündeme getirdiği, gayri yasal, sınavsız ve kişiye özel atamaların yapıldığına vurgu yapıldı.

“BAŞARI VE LİYAKAT ESASI GÖZ ARDI EDİLDİ”

Raporda, “Görüleceği üzere takriben 4 (dört) ay içerisinde başarı ve liyakat esası göz ardı edilerek söz konusu kadrolar münhal ilan edilmeden, herhangi bir sınava tabi tutulmadan, Terfi Komisyonu’nun ve Sendikanın yazılı mutebakatı olmadan doldurulmuş ve/veya söz konusu kadrolara atamalar yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bu şekilde mezkur Bölge Amirliklerine, Kaza Şube Amirliklerine ve sair kadrolara 26 kişi atandığının belirtildiği raporda ayrıca, “Her iki kadronun Baremi 18B’dir. Söz konusu atamaların ve/veya Hizmet Şemalarında aranan niteliklere haiz olmayan kişilerin usülsüz atamalarının Kurumun mali yapısına getireceği külfetin çok büyük olacağı, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinin zarar göreceği aşikardır. Keza, ayrımcılık, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine de gölge düşüreceği açıktır” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu