KıbrısManşetSağlık

Dizdarlı: Johnson & Johnson aşısının en büyük avantajı tek doz yapılması!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabından Johnson &Johnson aşısı hakkında bilgi verdi

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla halka Johnson &Johnson aşısı hakkında bilgi verdi.

Eski Başhekim Bülent Dizdarlı uzun zamandır aşı beklendiğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen 50 bin doz Sinovac aşısından 1 gün sonra Avrupa Birliği’nden (AB) gelen 21 bin doz Johnson& Johnson aşısının yüzleri güldürdüğünü belirtti.

“KKTC’DE 46 BİN KİŞİ DAHA AŞILANACAK”

Bülent Dizdarlı söz konusu aşıların tatbik edilmesiyle, KKTC’de 46 bin kişinin daha aşılanacağına dikkat çekti.

Bu rakamın aşılanmış nüfusun yüzde 10 artmasını sağlayacağını ifade eden Dizdarlı, “Toplum bağışıklığı için nüfusun en az %70 inin aşılanması gerektiği ortadayken bir anda atılan bu adım oldukça umut verici olacaktır” dedi.

“JOHNSON& JOHNSON’IN EN BÜYÜK AVANTAJI TEK DOZ YAPILMASIDIR”

Johnson& Johnson (J&J) aşıları gelir gelmez, bu aşıyla ilgili çok sayıda soruya maruz kaldığına vurgu yaptığı açıklamada Bülent Dizdarlı, aşıyla ilgili şu detaylara dikkat çekti;

“Bu aşıların en büyük avantajı tek doz yapılmasıdır. Vektörel bir aşıdır. Adale içine yapılır. Yapılan çalışmalarda %70 e yakın koruyuculuğu saptanmıştır. Beklenen yan etkileri ateş, baş ağrısı ve kolda şişmedir. Yapıldıktan sonra ilk 48 saatte kendini gösterir ve geçer. ABD’de 8 milyon insana yapılmış, 15 dakikalık bekleme süresinde 8 kişide bayılma olmuştur ki bu rakam her hangi bir enjeksiyonda olma olasılığından bile azdır. Amerika’da yapılan bir çalışma J&J aşısını olan ve sonradan hasta olan hiç kimse hastaneye yatmamış, ölüm olmamıştır. Aşının etkinliğinin yapıldıktan iki hafta sonra başladığı saptanmıştır.”

İşte Başhekim Bülent Dizdarlı’nın o paylaşımı;

Diğer Haberler

Başa dön tuşu