KıbrısManşet

“Doğru zeminde sağlıklı iletişimi gerektirmektedir”

Erhürman, diplomasinin ve diyaloğun eksikliğinin her zaman gerginlik kaynağı olduğunu söyledi.

CTP Genel Başkanı ve Tufan Erhürman, diplomasinin ve diyaloğun eksikliğinin her zaman gerginlik kaynağı olduğunu söyledi.

Erhürman, Kıbrıs sorunu konusunda da, içeride ve dışarıda karşı karşıya olunan tüm sorunlarda da, gerginlik değil, diyalog, uzlaşma ve çözüm istediklerini  belirtti.

Erhürman, açıklamasının tamamında şunlara yer verdi:

“Diplomasinin ve diyaloğun eksikliği her zaman gerginlik kaynağıdır. Biz Kıbrıs sorunu konusunda da, içeride ve dışarıda karşı karşıya olduğumuz tüm sorunlarda da, gerginlik değil, diyalog, uzlaşma ve çözüm istiyoruz. Bu tercih, tüm uluslararası kuruluşların ve tüm devletlerin “bize” değil bizimle konuşmasını, doğal olarak bizim de “onlara” değil, onlarla konuşmamızı, yani doğru zeminde sağlıklı iletişimi gerektirmektedir. Tüm ilişkilerimizde doğru zemin, bu adadaki iki asli unsurdan biri olan ve yok sayılması mümkün olmayan halkımızın iradesi, hakları ve çıkarlarıdır. Bu zeminde, sorunlu değil sorumlu davranmaya, halkımızı bölerek, parçalayarak değil bütünleştirerek ilerlemeye ve sorunları çözmek için diplomasi ve diyalog yolunu kullanmaya öz güvenle ve kararlılıkla devam edeceğiz.

(Not: Kıbrıs sorununun çözüm şekliyle ilgili görüşlerimi defalarca paylaştım. Kısa bir süre önce katıldığım bir TV programında konuyla ilgili söylediklerimin kısa bir özeti aşağıdaki videoda yer almaktadır).”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu