KıbrısKültür SanatManşetToplum

Dördüncü ‘Sessiz Çığlık’ Mektup Yarışması başladı

Dördüncü ‘Sessiz Çığlık’ Mektup Yarışması’nı 19 Nisan’da başladı. Dernekten verilen bilgiye göre; sponsorluğunu Albank ve Asbank’ın üstlendiği yarışma 19 Nisan-30 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dördüncü ‘Sessiz Çığlık’ Mektup Yarışması’ başladı. Dernekten verilen bilgiye göre; sponsorluğunu Albank ve Asbank’ın üstlendiği yarışma 19 Nisan-30 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği “Sessiz Çığlık Mektup Yarışması“yla, yaşlıların ve ruh sağlığı sorunları yaşayan hastaların ihtiyaçları konusunda farkındalık yaratmayı, toplumdaki görünürlüklerini artırmayı ve bu bireylerin haklarını savunmayı hedefliyor.

Dernek’ten yapılan açıklamada, birinci gelen yarışmacıya 5 bin TL, ikinci gelen yarışmacıya 4 bin TL ve üçüncü gelen yarışmacıya ise 3 bin TL nakit ödülün verileceği, hiçbir katılımcının mektubu yazılı ve sözlü onay alınmadan kimseyle paylaşılmayacağı, ödül kazanan mektupların da mektup sahiplerinden izin alınarak paylaşılacağı bilgisi aktarıldı.

Jenkins: Yarışma; insanlara duygu ve deneyimlerini paylaşma, bunları kağıda dökerek ifade etme fırsatı sunuyor

Dernek Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins yarışma ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz Şubat ayında tüm dünyamız değişime uğradı. Türkiye’de meydana gelen depremde yaşanan trajik can kayıplarının ardından toplum olarak derin bir yasa girdi.

Bu vesile ile sevdiklerini kaybeden ailelere en derin üzüntülerimizi ve en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bunun ruh sağlığımız üzerinde çok büyük bir etkisi oldu, bununla beraber dayanışmayı, ve manevi destek sağlamanın önemini öğrendik.

Sessiz Çığlık Mektup Yarışmamız bu yıl insanlara duygu ve deneyimlerini paylaşma, bunları kağıda dökerek ifade etme fırsatı sunuyor. Araştırmalar, travmatik, stresli veya duygusal olaylar hakkında yazmanın hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkta iyileşmelerle sonuçlandığını gösteriyor.

Yarışmamız, ruh sağlığı sorunları yaşayan insanlar ve yaşlılarımızın içinde yaşadıkları toplumun bir parçası olduklarını hissettirip onların yalnız olmadıklarını hatırlatacaktır.

Onların sessiz çığlıkları toplumun çığlıklarıdır. Biz bu çığlıkların duyulmasını, toplumun hasta ve yaşlısına sahip çıkmasını istiyoruz. Sponsorlarımız Albank ve Asbank’a Sessiz Çığlık Mektup yarışmasına verdikleri destek ve değerli katkıları için çok teşekkür ederiz”

Yarışmaya nasıl katılabilirim?
Katılmak isteyen yarışmacılar mektuplarını e-posta yolu ile [email protected] e-posta adresine gönderebilirler. Katılımcılar mektubun sonuna isim, soy isim veya rumuz ve ulaşabileceğimiz bir telefon numarası yazmaları gereklidir.

Daha fazla bilgiye şu telefon numaralardan ulaşabilirler: 0548-855 4065 / 0533-8649955 / 0542-8883010.

Mektup yarışmasının katılım şartlarına ve daha fazla bilgiye erişmek için www.yaslihaklariveruhsagligi.org sayfası ziyaret edilebilir.

Yarışma Şartnamesi;

Diğer Haberler

Başa dön tuşu