KıbrısManşet

Dr. Bülent Dizdarlı’dan ‘Covid 19 Temas Takibi’ raporuna eleştiri

Başbakanlık'ın ‘Covid 19 Temas Takibi Ekibi Surveyans Raporu’ nu değerlendiren Dr. Burhan Nalbantoğlu eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, "Raporda eksik olan kısım bu hastalığın başlangıç noktasının neresi olduğunun aktarılmaması" dedi.

“İlk 2-3 gün aşının programlanması başarılı ilerliyordu ancak son günlerde aşılanma sayısı azaltıldı. En azından bu sayının düşmesini bekliyorduk tekrar kapanmamak adına bir adım atıldığını düşünmüyorum” ifadelerine yer veren Dr. Burhan Nalbantoğlu eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, pandemi döneminde alınan kararları eleştirdi. Dizdarlı, “Bu hastalığın ne olduğunu kimse bilmiyordu. Ancak yaşanmışlığı tekrar yaşarsanız bu bilinmezlikten çıkar ve siz hatayı bilerek yaparsınız. Yılbaşında açık olunması, otellere dışarıdan destek verilmesini hata olarak değerlendirdi.

Gıynık’ta Ceren Ercih’in konuğu olan Dr. Burhan Nalbantoğlu eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, Covid-19 dönemini, alınan ve alınabilecek kararları ve Başbakanlık’ın ‘Covid 19 Temas Takibi Ekibi Surveyans Raporu’ nu değerlendirdi.

“HANGİ ADIMLAR ATILACAK BİLMİYORUZ”

Yönetim sisteminin ciddi hatalar yaptığını aktaran Dizdarlı, kararların gecikmiş kararlar olduğunu ve bilinen kararların tekrar yapmanın sonucun hoş olmadığı ifadelerine yer verdi.

75 günlük dönemin kötü harcandığı belirten Dizdarlı, gelecek öğrenciler için hazırlıklı olunup olunmadığını sorguladı ve “Bu çocuklar gelecek ancak burada mı aşılanacak yoksa aşılanan öğrenciler mi adaya giriş sağlayabilecek bu konu hakkında bir şey açıklanmıyor. Hangi adımlar atılacak bilmiyoruz” dedi.

Hangi sektörlerin açılacağının 1 hafta önceden açıklanması gerektiğini ifade eden Dizdarlı, “Sektörler ne zaman açılacağını bilmiyor yapılacak hazırlıkları vardır ve 1 hafta önceden bu sektörlere haber verilmeli” ifadelerini kullandı.

“EV HANIMLARININ SUÇLANABİLECEĞİ İFADELERE YER VERİLMEMELİ”

Başbakanlık’ın ‘Covid 19 Temas Takibi Ekibi Surveyans Raporu’na göre “En çok etkilenen kesim ev hanımları” ifadelerine yönelik açıklamada bulunan Dizdarlı, “Kim hasta olursa olsa akşam evinde oluyor. Eleştirilecek olan bir rapor da bu sanırım. Virüs ev hanımları vasıtası ile yayılmıyor, hastalığın toplandığı yer ev ortamı” dedi.

Eksik olan kısmın bu hastalığın başlangıç noktasının neresinin olduğunun açıklanmaması olduğunu belirten Dizdarlı, “Evet bir kişi alıp bu hastalığı taşıyor ve siz bu insanın önünü kesmezseniz hastalığın yayılması son derece normal oluyor. Eve giren virüs nereden geldi? Güney Kıbrıs’tan mı, Türkiye’den mi , İngiltere’den mi nereden geldiği bilinmeli. Ev hanımı suçlanabilecek ifadelere yer verilmemeli” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu