KıbrısManşetSağlık

Dr. Derlen Özgeç: Geç olmadan radikal kararlar alınmalı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu Koruyucu Hekimlik ve Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Derlen Özgeç, ‘geç olmadan radikal kararlar alınmalı’ dedi

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu Koruyucu Hekimlik ve Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Derlen Özgeç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sağlığın ilk sırada olması gerektiğini belirtti ve Covid-19’la mücadele eden diğer ülkelerde yaşananları özetledi. “Daha kötüsünü yaşamamak adına siyaseti bir kenara bırakarak ilk sırada sağlığın olması gerektiğini anlamış durumdayız” diyen Özgeç, Geç olmadan daha radikal kararların alınmasının önemini bir kez daha anlamış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özgeç’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Covid-19’un yayılmaya başlamasının üzerinden bir yıl geçti.  2020’de pandemiye en iyi yanıt veren ülkeler hangileri oldu ve onlardan ne öğrenebiliriz noktasında;

Covid-19’a başarılı bir yanıtın, bir ülkenin zenginliği, bilimsel gücü ve halk sağlığı başarılarından  daha fazlasına bağlı olduğu ortaya çıkmıştır. ABD, tüm bu avantajlardan yararlanıyor, ancak pandemiye karşı en kötü tepkilerden birini gerçekleştirdi: Salgın başladığından beri her 990 Amerikalının 1’i Covid-19’dan öldü.  Kötü siyaset, halk sağlığının önüne geçmiştir. Başlangıçta iyi performans gösteren Kanada ve bazı Avrupa ülkeleri gibi diğer gelişmiş ülkeler, ikinci veya üçüncü enfeksiyon dalgası sırasında bocaladılar çünkü hükümetleri ve insanları, etkili stratejiler uygulamaktan yorulmuştu.

Daha kötüsünü yaşamamak adına kötü siyasetin de ötesinde ilk sırada sağlığın olması gerektiğini anlamış durumdayız. Geç olmadan daha radikal kararların alınmasının önemini bir kez daha anlamış bulunuyoruz.  Sağlığınızı ve sevdiklerinizin sağlığını düşünüyorsanız evde kalın..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu