Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSağlıkToplum

Dr. Dizdarlı, genç yaştaki ölümlerin artması konusunda önemli açıklamalarda bulundu

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin eski başhekimlerinden Dr. Bülent Dizdarlı, son zamanlarda ülkede çok sık yaşanmaya başlayan genç ölümlerden dolayı sosyal medya hesabı üzerinde “Genç Ölümler Üzerine” başlıklı bir paylaşım yaptı.

Dr. Dizdarlı genç ölümlerden genellikle covid aşılarının sorumlu tutulmasından dolayı tekrar bir araştırma yapma gereği duyduğunu belirterek, “genç ölümler için aşıları mesnetsizce suçlamak doğru değildir” dedi.

Dr. Dizdarlı’nın paylaşımının tamamı şu şekilde:

GENÇ ÖLÜMLER ÜZERİNE…

Bu yazıyı özellikle bazı trollerin saldırısına uğramayı göze alarak yazıyorum. Çünkü hurafeye değil bilime inanıyorum.

Son zamanlarda özellikle ülkemizde yaşanan genç ölümlerden dolayı covid aşılarının sorumlu tutulması beni tekrar bir araştırma yapmaya ve dünyadaki ciddi literatürden bir derleme yapmaya itti.

İşte bu konuda ki son bilgiler;

Dünya Sağlık Örgütü, Dünya’nın değişik tıp akademileri aracılığıyla bu süreci yakından takip etmektedir. Covid-19 hakkında bilgi güncellemesi yapmakta , ayrıca aşı ve komplikasyonları hakkında bilgi toplamaktadır. Artık Covid-19 çok iyi bilinmektedir. Zaten bu sebepten de bu hastalıktan korkulmamaktadır.

Aşı takibinde özellikle gençlerde 12-17 yaş gurubu) aşı yapıldıktan sonra düşük oranda da olsa ilk hafta içinde myokardit (kalp kası iltihabı) yaptığı gözlenmiştir. Şu ana kadar bunun dışında bir komplikasyon resmen tanımlanmamıştır. Öte yandan bu hastalığı geçirenlerde aşı olsun olmasın Endarterit ( atar damar tıkanması) olma ihtimalinin yüksek olduğu da bilinmektedir. Yani tam belli değilse de bugün izlediğimiz çoğu kalp krizleri aşıların değil covid-19 hastalığının geç komplikasyonu olarak ortaya çıkmaktadır.

Bunun böyle bilinmesinde fayda vardır.

Öte yandan :

1- Ülkemizde yiyip içtiğimizin ne kadar güvenli olduğunu bilmezken,

2- Termik santralların, muayenesi yapılmayan araçların saldığı gazlarla soluduğumuz havanın kalitesi çok düşükken,

3- Çevre organik inorganik atık kirliliğinden geçilmezken

4- Özellikle bir çok salonda ne idüğü belirsiz ilaçlar gençlerce kontrolsüz kullanılırken,

5- Ve maalesef uyuşturucu kullanımı ilkokul sıralarına kadar inmişken

Genç ölümler için aşıları mesnetsizce suçlamak doğru değildir.

Son söz olarak şunu söylemek isterim ki bu konuda Tıp Fakültelerimiz ve özellikle Sağlık bakanlığımızın ciddi bir araştırma yapması ve eldeki verileri ortaya dökmesi gerekmektedir..

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu