GenelKıbrısManşetSiyasetTürkiye

‘Dualarla’ açtık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere dün KKTC’ye gelirken, Erdoğan'ın uçağı; Ercan Havalimanı yeni pistine inen ilk uçak oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere dün KKTC’ye gelirken, Erdoğan’ın uçağı; Ercan Havalimanı yeni pistine inen ilk uçak oldu.

Okunan duaların ardından, açılış kurdelesi kesildi.

TATAR: ULUSLARARASI CAMİA BİZE HAKSIZLIK YAPMAYA DEVAM EDİYOR”
Ercan Havalimanı yeni terminal binası ve pistinin açılış töreni konuşmasında, “Uluslararası bağlantılarda sıkıntılarımız vardır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye üzerinden dünyanın her merkezinden KKTC’ye uçuşlar olabildiğini ancak direkt uçuş olmadığını söyledi. “Çünkü uluslararası camia bu haksızlığı bize yapmaya devam ediyor” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni terminali, pisti, donamı ve güvenliği ile böyle bir havalimanının Güney Kıbrıs’ta ve çoğu ülkede dahi olmadığına dikkat çekti.

ERDOĞAN: KKTC’Yİ BÖLGEDE BİR MARKA YAPACAK
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı’nın bugün itibariyle Kıbrıs adasının en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumunda olduğunu belirterek, “Bu eser Doğu Akdeniz’de bir istikrar havzası olan KKTC’nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacak” dedi.

“HAKSIZ VE HUKUK DIŞI UYGULAMALAR”
Uluslararası toplumun haksız ve hukuk dışı uygulamaları nedeniyle Ercan Havalimanı ile yalnızca Türkiye’ye doğrudan uçuşlar gerçekleştirildiğini dile getiren Erdoğan, “Kıbrıs Türkleri Ercan tavsiyeli hava sahası içinde uluslararası sivil havacılık örgütü standartlarında hava trafik hizmeti sağlıyor. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliğiyle yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu