Genel

Dünya Bankası’ndan 1,78 Milyar Dolar

Dünya Bankası deprem sonrasında Türkiye’nin iyileştirme ve yeniden inşa çabaları için ‘Acil Durum Yardımı’ sağlıyor

Dünya Bankası deprem sonrasında Türkiye’nin iyileştirme ve yeniden inşa çabaları için ‘Acil Durum Yardımı’ sağlıyor

ACİL DURUM DESTEĞİ

Dünya Bankası Türkiye’de yaşanan ve çok yüksek sayıda can kaybına, yaralanmalara ve çok önemli ölçekte hasara yol açan yıkıcı depremler ve artçı sarsıntılar sonrasında gerçekleştirilecek yardım ve iyileştirme çabaları için 1,78 milyar ABD Doları tutarında acil durum desteği sağlayacağını açıkladı. Dünya Bankası aynı zamanda afetin yol açtığı hasarların boyutlarını tahmin etmeye ve yeniden inşa desteklerinin sağlanmasında esas alınacak öncelikli alanların belirlenmesine yönelik bir hızlı hasar tespit çalışması başlattı.

İLK AŞAMADA 780 MİLYON DOLAR

GIYNIK Ekonomi’nin Dünya Bankası sitesinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki iki mevcut proje kapsamında yer alan Şarta Bağlı Acil Durum Müdahale Bileşenleri (CERC) yoluyla ilk aşamada 780 milyon dolar tutarında yardım sağlanacak. Söz konusu projeler Türkiye Deprem, Taşkın ve Orman Yangınları Acil Durum Yeniden İnşa Projesi (TEFWER) ve İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi olarak bildirildi. Ayrıca, yardımın, belediye düzeyinde temel altyapının yeniden inşası için kullanılacağı belirtildi. Bankanın Türkiye programında şu anda toplam tutarı 9 milyar doları bulan 30 aktif finansman operasyonu bulunuyor.

1 MİLYAR DOLARLIK OPERASYON

Depremden etkilenen insanları desteklemek amacıyla acil durum yardımı olarak ilave 1 milyar dolar tutarında bir operasyonun da hazırlandığını bildiren Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, “Banka olarak acil yardıma ek olarak sahadaki acil ve büyük ihtiyaçlar için hızlı bir değerlendirme yapıyoruz. Bu değerlendirmeyle ülkenin toparlanması ve yeniden inşası için öncelikli alanlar belirlenecek” dedi. Bankanın Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez de “Türkiye’nin acil ve gelecekteki ihtiyaçları çok büyük. İhtiyaçlar yardımdan yeniden inşaya kadar tüm yelpazeyi kapsıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu