DünyaEkonomiGenelKıbrısManşet

Kıbrıs ilk üçte

Global bir arama motoru Avrupalıların en iyi ada seçiminde gittiği yerleri açıkladı. Yunanistan ve Türkiye’nin yanı sıra güzel adamız da bu tercihlerin içinde yer aldı

AVRUPA’NIN EN İYİ ADALARI… Global bir seyahat arama motoru Avrupa’nın en iyi ada tatili destinasyonlarını ve bunların sıralamalarını açıkladı. Girit Adası, listenin başında yer alıyor. Türkiye’deki adalar, Bozcaada’nın liderliği üstlenmesiyle bütçe dostu tatil tercihlerinde başı çekiyor.

YEDİ FARKLI KATEGORİ’DE BELİRLENDİ… Sıralamaya göre yedi farklı kategoriyi baz alarak Avrupa genelindeki 70 ada hakkında veri topladı; hava durumu, uçuş erişilebilirliği, fiyatlandırma (oteller, araç

KIBRIS İYİ HAVASI VE KEŞFEDİLECEK YELERİ İLE İLGİ ODAĞI… Tenerife’yi takip eden Kıbrıs, iyi havası ve keşfedilecek yerleri dâhil olmak üzere genel olarak sahip olduğu iyi puanlar ile üçüncü sırada yer alıyor.

GİRİT’E DE İLGİ VAR… Mevsim sıcaklıkları, kumsalları, sürdürülebilir plajları ve de makul otel, restoran, yemek ve ulaşım fiyatları ile Girit, harika bir ada tatili söz konusu olduğunda tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Global bir seyahat arama motoru Avrupa’nın en iyi ada tatili destinasyolarını ve bunların sıralamalarını açıkladı.
Girit Adası, listenin başında yer alıyor. Türkiye’deki adalar, Bozcaada’nın liderliği üstlenmesiyle bütçe dostu tatil tercihlerinde başı çekiyor. Avrupa sınırlarının yeniden açılması ile birlikte pek çok kişi denize gitmeyi umut ediyor. Avrupa genelindeki adalar için yapılan uçak bileti aramaları, pandemi öncesi 2019 yılı arama seviyelerini %11 aştı. Avrupa’da tercih edebilecek, birbirinden güzel çok sayıda ada yer alıyor ve yeni sıralama ile tatil severlere aramalarını daraltarak ideal tatil destinasyonunu bulabilmeleri için yardım ediyor.

Sıralamaya göre yedi farklı kategoriyi baz alarak Avrupa genelindeki 70 ada hakkında veri topladı; hava durumu, uçuş erişilebilirliği, fiyatlandırma (oteller, araç kiralama, restoranlar, yemek ve ulaşım masrafları), yapılacaklar, çocuk dostu olma, COVID-19 güvenliği ve sürdürülebilirlik.

Bu kategoriler daha sonra 19 alt faktör çerçevesinde ölçümlendi ve bu ölçümler, hangi adaların aile tatili, bütçe dostu destinasyonlar, sezon dışı favoriler ve izole tatil yerleri gibi seçenekleri dahil olmak üzere seyahat severlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığı ve hangi adaların turistlere her açıdan en iyi deneyimi sunduğunu belirlemede kullanıldı.

İşte listemizin en üst sırasında yer alan adalar:

AVRUPA’NIN EN İYİ ADA TATİLİ DESTİNASYONU: GİRİT, YUNANİSTAN

Mevsim sıcaklıkları, kumsalları, sürdürülebilir plajları ve de makul otel, restoran, yemek ve ulaşım fiyatları ile Girit, harika bir ada tatili söz konusu olduğunda tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Tenerife, mükemmel havası ve açık havada vakit geçirmek isteyen tatilciler için sunduğu çok sayıda doğal parkurun yanı sıra düşük otel fiyatları ile ikinci sıraya yerleşiyor.

KIBRIS İLK ÜÇTE

Tenerife’yi takip eden Kıbrıs, iyi havası ve keşfedilecek yerleri dahil olmak üzere genel olarak sahip olduğu iyi puanlar ile üçüncü sırada yer alıyor.

AVRUPA’DAKİ EN İYİ BEŞ ADA TATİLİ DESTİNASYONU:

1. Girit, Yunanistan
2. Tenerife, İspanya
3. Kıbrıs
4. Lanzarote, İspanya
5. Gran Canaria, İspanya

BOZCAADA DÜŞÜK FİYATTA ÖNE ÇIKIYOR

Bozcaada, otel, alışveriş ve ulaşım dahil olmak üzere nispeten düşük fiyatlara sahip ve bu nedenle en iyi bütçe dostu ada kategorisinde en üst sırada yer alıyor. Türk adalarını takip eden diğer bütçe dostu destinasyonlar arasında Yunanistan, İspanya ve Portekiz yer alıyor. Bu destinasyonların tümü seyahat severlere tatilin keyfini
sonuna kadar çıkarırken bütçelerini aşmama şansı sunuyor.

PLAJ TATİLİ İÇİN EN İYİ ADA: GİRİT, YUNANİSTAN

Avrupa’da güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen çok sayıda ada olsa da Girit Adası, mevsiminde yüksek sıcaklıkları, Mavi Bayrak sertifikalı kumsalları ve düşük yağış seviyeleri ile bu kategorinin kazananı olmaya hak kazanıyor.

Aktif bir tatil geçirmek için en iyi ada: Tenerife, İspanya

Aktif tatil için ilk on ada sıralamasında İzlanda, Fransa ve İtalya dahil olmak üzere birbirinden farklı ülkeler yer alsa da büyüleyici doğası ve yürüyüş parkurları ile zirveye İspanya’daki Tenerife adası çıkıyor.

Çocuklu aileler için en iyi ada: Girit, Yunanistan

Sıralamanın genel birincisi Girit, aile dostu ada sıralamasında da çok sayıda eğlence parkı, sahil oteli ve kumsalı ile listenin en üst sırasında yer alıyor. Sardunya,

İtalya ve Kıbrıs, ilk iki ve ilk üç sıralarına yerleşiyor.

İnzivaya çekilmek için en iyi ada: Hiiumaa, Estonya

Düşük nüfus yoğunluğu ve nispeten düşük popülaritesi ile Hiiumaa, kalabalıklardan uzaklaşmak, tenha bir adaya tatil kaçamağı yapmak ve muhteşem manzaraların keyfini çıkarmak isteyen tatil severler için ideal. İskoçya’nın Lewis ve Harris adası gözlerden uzak tatil kaçamağı için ikinci sıraya yerleşiyor ve Lewis ve Harris adasını, Norveç’teki Lofoten Adaları takip ediyor.

Sezon dışı tatil için en iyi ada: Kanarya Adaları, İspanya

Kanarya Adaları, özellikle mükemmel havası nedeniyle sezon dışı tatil kaçamağı için mükemmel bir seçimdir. Kış güneşini arayanlara önerebileceğimiz Kıbrıs ve Yunan Adaları da sezon dışı sıcak ve kuru havası ile yüksek puan alıyor

Diğer Haberler

Başa dön tuşu